PhotoLuna
Srpski festival se vraća u Tambalong park

Odbrojavanje do 11. Srpskog festivala u Sidneju može da počne! Organizatori najveće manifestacije srpske zajednice na Južnoj hemisferi, iz Organizacije srpske pravoslavne omladine Australije (SOYA) zvanično su objavili da će naredni Festival biti održan 9. i 10. marta 2024. godine.

Sigurno najlepša vest za sve je da će se naredni Festival održati na staroj lokaciji, u prelepom Tambalong Parku u srcu Sidneja. Biće to veliki povratak na mesto na kojem se svake godine okupljalo na desetine hiljada naših ljudi, kao i gostiju iz svih krajeva sveta.

Naime, poslednji SFS u Tambalong Parku održan je još u februaru 2020, da bi zatim, posle dve godine otkazivanja zbog pandemije kovida, ovogodišnji događaj po prvi put bio održan u obližnjem Pirmont Bej Parku. Iako je i to lepa lokacija, sa čarobnim pogledom na centar grada i sidnejski zaliv, ovaj park se ipak nije pokazao kao idealno mesto za održavanje tako velike manifestacije.

Srećom, rukovodstvo organizacije SOYA uspelo je da u pregovorima s čelnicima Grada Sidneja izdejstvuje povratak Srpskog festivala na mesto za koje su vezane neke od najlepših uspomena zajednice u protekloj deceniji. Nema sumnje da nas za nešto više od tri meseca čeka još jedan nezaboravan dvodnevni spektakl u srcu najlepše luke na Petom kontinentu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here