Privatna arhiva
Trofej namenjen pobedniku Banjac kupa

Prvi memorijalni “Banjac kup” u Pertu ipak će biti održan u nedelju, 14. februara, a ne u subotu kako je prvobitno predviđeno. Informaciju su objavili klubovi učesnici – Forestfild junajted i Beli orlovi iz Dajanele.

Dvomeč dva kluba održaće se na stadionu “Krejzi Domejn” u Hartfild parku, gde će najpre od 16 časova po lokalnom vremenu igrati rezervni timovi, dok je duel prvih postava zakazan za 18.00.

Memorijaln se igra u znak sećanja na proslavljenog fudbalskog trenera Ratka Roda Banjca, koji je iznenada preminuo prošle godine, a u njegovu čast sastaće se dva kluba kojima je bio najviše privržen – Dajanela i Forestfild.

Ideja uprava dva kluba iz Zapadne Australije je da “Banjac kup” postane tradicionalna godišnja utakmica, kojom će se slaviti lik i delo Ratka Banjca. Orlovi su bili poslednji klub koji je Banjac trenirao u bogatoj karijeri, dok je u Forestfildu ostavio najdublji trag.
Zbog aktuelnih restriktivnih mera broj gledalaca će biti ograničen, pošto je odigravanje fudbalskih utakmica u Pertu dozvoljeno u prisustvu ukupno 150 ljudi, uključujući igrače, trenere i službena lica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here