“Prebrojavati mudžahedine, ne ruske umetnike“

0

Broj Rusa u Srpskoj beznačajan u odnosu na broj mudžahedina: Milorad Dodik
 

Dodik je istakao da je nepotrebno komentarisati bilo šta o ovom pitanju, ali da se može zaključiti da neki u Federaciji BiH imaju potrebu, a u šta su se uključili i iz opozicije iz Republike Srpske, prebrojavati koliko je Rusa ušlo u BiH, što je beznačajan broj.

 

"Došli su ljudi da podrže kulturni događaj, očigledno. Zanimljivo je da ne prebrojavaju mudžahedine koji se nalaze po Siriji, koji treba ovde da se vrate. Mogli bi se baviti tim pitanjem, jer je to ključno pitanje, a sve ovo da li neko dolazi ovde da igra narodne igre ili ne – je nebitno", zaključio je Dodik.

 

Federalna televizija javila je ranije, pozivajući se "na više izvora", da je na područje Republike Srpske stiglo 148 ruskih specijalaca i obavještajaca i da su oni smješteni u tri hotela na području Laktaša i u Centar za obuku policijskih snaga MUP-a Republike Srpske na Palama.

 

Rusi stigli u Srpsku: Specijalci ili umetnici?

 

MUP Srpske demantovao je ovu informaciju i saopštio da je obaviješten da će na području Srpske boraviti određen broj ruskih državljana, uglavnom umetnika i članova umetničkih društava iz Rusije koji učestvuju na manifestaciji povodom obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata, koju organizuje Ministarstvo prosvete i kulture Srpske sa Rusijom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here