“Predsednik i Vlada ne vode različitu politiku“

0

Različite politike bi se vrlo brzo razotkrile: Ivan Mrkić
 

"Kada bi stvarno postojale različite politike one bi se vrlo brzo razotkrile, mi bismo to osetili u svemu: funkcionisanju vlade, institucije predsednika Republike, i to ne bi bilo dobro", rekao je Mrkić za dnevni list "Politika" od ponedeljka.

 

Komentarišući izjavu premijera Aleksandra Vučića da ne bi mogao da odgovori nemačkoj kancelarki Angeli Merkel kada bi ga pitala za posetu predsednika Belorusije Srbiji, Mrkić je kazao da je Vučić "možda samo spontano iskazao kojim načinom vodi pregovore".

 

On je dodao da je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko pozvan u Srbiju nekoliko meseci pre Vučićeve posete Nemačkoj, i da su "naši prijatelji i partneri" bili obavešteni o tome.

 

Vučić čuva BiH, a Toma Srpsku

 

Mrkić je takođe odbacio indicije da premijer i predsednik imaju različite stavove o Bosni i Hercegovini.

 

"Svaka politička ličnost ima svoj originalan pristup, svoj rečnik, ton, ali da se govori o različitim stavovima je besmislica", kazao je savetnik predsednika Srbije.

 

Prema njegovim rečima, Srbija će sve više usaglašavati spoljnu politiku sa Evropskom unijom što se bude bližila punopravnom članstvu, ali neće uvoditi sankcije Rusiji.

 

Kako je ocenio, predstojeće predsedavanje Srbije OEBS-om biće "škakljivo", jer neizvesnost uvek postoji kada je odgovornost velika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here