Predsednik se umorio

0

Upravni odbor na prošloj godišnjoj skupštini

Društvo "Kikac" je jedno od najstarijih srpskih udruženja u Švajcarskoj, jer je osnovano pre 42 godine. Po uspehu na domaćim i stranim takmičenjima, sigurno je u samom vrhu, što najbolje potvrđuju mnogobrojna priznanja, plakete i zahvalnice.

 

Pohvale na rastanku

– Mislimo da nema nikoga koje dobronameran, a da nešto zamera na radu predsedniku Joviću koji je svojom smirenošću i autoritetom uspevao u svakoj prilici da pronađe najbolje rešenje, ističu članovi Upravnog odbora Rade Đorđević i Miodrag Lukić.

Oni danas imaju 80 folkloraša podeljenih na dečji, srednji i aktivni sastav. Od pre dve godine obnovljen je i rad veterana koji su prava atrakcija za publiku, ali ih rado gledaju i mlađe kolege koje imaju šta da nauče od njih.

Na čelu Upravnog odbora poslednje dve godine veoma uspešno je predsednikovao Ilija Jović (45), smiren, realan, radan i uvažavan kod igrača i svih ostalih članova. U njegovom izveštaju o radu biće ključne sledeće ocene:

– Skupštinu dočekujemo u opuštenoj atmosferi, jer iza ovog Upravnog odbora ostaje mnogo valjano odrađenih poslova tokom minule dve godine – kaže Ilija Jović.

Saradnja za primer

– Mislim da je saradnja koju imamo sa "Kikcem" primer i drugima kako treba da se ispomažemo kod organizacije zabava, sportskih manifestacija, skupština, zaključuje predsednik i potpredsednik "Sloge" iz Rajnfeldena Vidoja Drobnjaković i Nenad Todorović.

On dodaje da je u vreme preuzimanja uloge predsednika, pre četiri godine, bilo dosta "promaje" na klupskom računu u banci, ali da je to danas samo ružna prošlost.

– Radili smo dosta na uređenju klupskih prostorija, učestvovali na svim švajcarskim i evropskim smotrama našeg folklora o čemu svedoče osvojeni pehari.

– Pre dve godine proslavili smo četrdesetogodišnjicu, povećali broj članova, blisko sarađujemo sa drugim klubovma, posebno sa SKK "Sloga" iz Rajnfeldena.

– Za ova dva mandata sam se pomalo i umorio, pa se nadam da će neko od mlađih preuzeti od mene ulogu predsednika – nada se Jović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here