Predsednik zadovoljan planovima uštede

0

A. Čukić
Uštedama, racionalnim trošenjem budžetskih sredstava i povećanjem proizvodnje Srbija ide ka ekonomskoj stabilnosti: Nikolić
 

Nikolić je, učestvujući u radu sednice na kojoj je raspravljano o uštedama u republičkom budžetu za narednu godinu, istakao da podržava reforme koje Vlada sprovodi, i ukazao na važnost dogovora o aranžmanu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

On je ocenio da uštedama, racionalnim trošenjem budžetskih sredstava i povećanjem proizvodnje Srbija ide ka ekonomskoj stabilnosti.

Vlada sprovodi ekonomske mere u izuzetno teškim uslovima, ali građani Srbije to podržavaju jer je to uslov ekonomskog oporavka zemlje, ukazao je Nikolić.

Vlada je na današnjoj sednici usvojila Predlog zakona o osiguranju, Predlog zakona o platnim uslugama i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

Takođe, na sednici je usvojen i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

Predlozi ovih zakona upućeni su u Skupštinu Srbije na razmatranje po hitnom postupku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here