Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin

Zemljama Zajednice Nezavisnih Država predstoje teška vremena zbog geopolitičke situacije, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

On je istakao da su Minsk i Moskva veoma ozbiljno shvatili u kakvoj se situaciji nalaze.

„Sa jedne strane, jasno je, nalazi se veliki brat (Rusija) koja se trudi da nam pomogne. Naravno, i ona ima svoje interese. Sa druge strane su Amerikanci, Zapad. Vi ste to već iskusili. Ne zaboravite da je naša sreća ovde (u ZND). Upravo za ovim stolom nalaze se šefovi država koji mogu da usreće naše narode, ukoliko rešimo neka pitanja koja nismo uspeli tokom dugo vremena“, naglasio je Lukašenko na samitu ZND u Biškeku.

Agencija „Belta“ je prenela da je beloruski lider na samitu takođe istakao da je neophodno po svaku cenu sačuvati jedinstvene formate jedinstva na prostoru ZND.

On je poručio da se ne sme dopustiti unutrašnji razdor i priklanjanje ideolozima i pristalicama sankcionih pritisaka. Takođe, kategorički je nedopustivo podleći provokacijama usmerenim na raspirivanje međunacionalnih i teritorijalnih sporova na postsovjetskom prostoru.

Danas se u Biškeku održava samit lidera članica Zajednice Nezavisnih Država. Lideri su se najpre sastali u uskom formatu, a zatim se susret nastavio u proširenom formatu uz učešće delegacija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here