Heroji radničke klase
Vanvremenska životna priča

Nakon festivalskih premijera i prikazivanja u bioskopima, film “Heroji radničke klase” konačno stiže i na male ekrane.

U subotu, 24. februara od 22.15 časova na kanalu RTS1 u okviru MTEL TV paketa, biće premijerno prikazan domaći film “Heroji radničke klase”.

Film je snimljen 2022. godine, a svetsku premijeru je imao na 72. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, dok je domaća bioskopska premijera bila na jubilarnom 50. FEST-u.

Na Međunarodnom filmskom festivalu “Ogledalo” u Ivanovu (Ruska Federacija), koji se održava u čast čuvenog ruskog i evropskog sineaste Andreja Tarkovskog, film je nagrađen Gran prijem.

Snimanje filma podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Sekretarijat za kulturu AP Vojvodine i Filmski centar Srbije.

U režiji Miloša Pušića, a po scenariju Miloša Pušića, Dušana Spasojevića i Ivana Kneževića imaćemo priliku da vidimo socijalno-angažovanu priču, sa elementima trilera i crnog humora, o borbi “malog” čoveka za svoja prava.

Lidija Jakšić (Jasna Đuričić) je hladnokrvna poslovna žena koja radi za kontroverznog biznismena Mikija Marinkovića Jegulju (Aleksandar Đurica).

Jegulja je vlasnik privatne kompanije i investitor, koji ima nameru da kroz novi građevinski poduhvat prisvoji novac iz fonda za razvoj i prevari naivne kupce stanova.

Za izgradnju kompleksa koji nema perspektivu da bude završen angažuje grupu ilegalnih radnika.

Lidijin zadatak je da kontroliše radnike, a Jegulja joj obećava ako uspešno obavi posao da će dobiti udeo u njegovoj kompaniji. U isto vreme radnicima duguje nekoliko mesečnih plata.

Radnici su opravdano nezadovoljni svojim položajem i pokušavaju da se izbore za svoja prava. Njihov neformalni vođa je Profesor (Boris Isaković).

Sve deluje kao veliki posao, pominje se učešće stranih partnera, a Jegulja predstavlja sebe u javnosti kao ozbiljnog poslovnog čoveka od ugleda. Paralelno odvija se drama u njegovoj kompaniji. Situacija se komplikuje, a Lidija, njegova desna ruka, mora da se opredeli na čijoj je strani.

Pored Jasne Đuričić, Aleksandra Đurice i Borisa Isakovića u filmu uloge tumače i: Predrag Momčilović (Braco), Stefan Beronja (Mali), Bojana Milanović (pevačica Ljiljana), Ervin Hadžimurtezić (Ringo), Filip Đurić (Novica, mladi biznismen), Mihajlo Pleskonjić (Mile), Peđa Marjanović (policajac na gradilištu), Radoslav Vojnović, Danilo Brakočević (kupac stana), Jovana Mišković (žena kupca stana) i dr.

Ko će pobediti u ovoj neravnopravnoj borbi saznaćemo uskoro.

Ne propustite premijeru filma! Subota od 22.15 časova na kanalu RTS1 koji je dostupan u okviru MTEL TV-a.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here