Premijera filma “Selo gori… i tako”

0

Film je urađen u koprodukciji Radiotelevizije Srbije i "Contrast Studia", koji je bio i izvršni producent projekta, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, u okviru kampanje "Srbija protiv raka".

 


Glavne uloge igraju Radoš Bajić i Ljiljana Stjepanović, kao i Milorad Mandić, Olga Odanović, Nenad Okanović, Nedeljko Bajić, Nada Blam, Dragan Nikolić, Mirko Babić…

"U središtu ove priče je borba jedne majke i jedne porodice protiv opake bolesti današnjice – protiv karcinoma. Film je proizašao iz trećeg ciklusa tv serije "Selo gori, a baba se češlja", kao odgovor na ogroman odjek koji je ova tema u najpopularnijoj srpskoj seriji ostvarila u javnosti", navodeno je u najavi filma.

Taj edukativni nivo filma ima za cilj buđenje svesti i odgovornosti prema sopstvenom zdravlju kod ljudi u svim, a posebno u seoskim sredinama, dodaju autori projekta.

Za sada nije utvrđeno eventualno prikazivanje filma u bioskopima.

U najavi je istaknuto da je to "savremena bajka o malim, zapravo velikim ljudima, o običnim čvornovatim seljacima, zagledanim u nebo i okrenutim zemlji koja nas hrani".

"Topla priča o porodici i krsnoj slavi, o sinovima i očinstvu, o tajnama koje svi znaju, a čije junake možete prepoznati u slivu triju Morava, u Šumadiji, u Srbiji, ali i na svakom mestu na zemlji gde je ljubav i radost života pokretač trajanja i opstanka", dodaje se u najavi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here