Premijera Igara iz Pčinja

0

Premijera igara iz Pčinjskog okruga 

Oko 150 posetilaca bilo je oduševljeno nastupom tri od ukupno četiri folklorne grupe Jugosa. Zadovoljan je bio i predsednik KUD Jugos Gojko Baralić.

 

Milan glamočanin i Ivica Zlatanović sa folklorašima
 

– Ovo je za malu grupu igrača bilo premijerno izvođenje pesama i igara iz Pčinjskog okruga posle kratkog uvežbavanja. Sada ostaje da se ova koreografija dalje uvežbava jer želimo da sa njom nastupimo na saveznoj folklorijadi za Nemačku. Oduševljeni su bili i roditelji dece koja su igrala, ali i svi članovi našeg društva – kaže Gojko Baralić.

 

Gosti na proslavi KUD Jugos
 

Pre odlaska na letnji odmor, za najmlađu grupu igrača i njihove roditelje uprava KUD Jugos u nedelju organizuje izlet u Bajern park u Rajzbah. Tamo će dan provesti 69 najmlađih folkloraša i njihovih roditelja. Kad se završe letnji raspust i godišnji odmori, članovi KUD Jugos okupiće se ponovo 28. septembra kad će organizovali druženje uz roštilj. Tokom večeri, pored oko 120 učesnika u folklornom programu, posetioce je pesmom zabavljao Srđan Goronja.

 

Saradnja sa "Slovencem"

– Od novembra 2011. sarađujemo sa Milanom Glamočaninom iz Kranja i pokazalo se da je to pravi potez. On je do sada sa našim folklornim grupama postavio na scenu igre iz Crne Trave, Bosilegradskog Krajišta, Dimitrovgrada i Vlaške igre iz Kobišnice. Sa poslednjom koreografijom prošle godine smo bili prvi na saveznoj folklornoj smotri za Nemačku, a ove godine smo u austrijskom Ajzenštatu u konkurenciji 19 kulturno-umetničkih društava postal evropski prvaci – ističe Gojko Baralić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here