Vesti
MAT u 42. MINUTU: Lopta se provukla u mrežu Beograda posle šuta glavom Stivensa

Po staroj narodnoj izreci da se prvi mačići u vodu bacaju, počela je povratnička odiseja Beograda iz Adelajda u Premijer ligi Južne Australije.

U prvom kolu elitnog državnog takmičenja, tim iz Vudvila je poražen na domaćem terenu Frank Mičel Park od starog rivala Saut Adelajda sa 0:3 (0:2).

Međutim, rezultatski ubedljiv poraz ne odgovara prikazanoj igri na terenu. Posle sedam sezona čekanja na nastup u Premijer ligi, Beograd jeste u prvom poluvremenu odigrao slabo i ispod očekivanja brojnih navijača koji su došli da prate meč. To je omogućilo gostima da mnogo lakše nego što su i sami očekivali dođu do željenog rezultata već u prvih 45 minuta.

Ekipa Južnog Adelajda je već u 18. minutu izvela brzu kontru i pored razređene odbrane Beograda lako došla do prednosti golom Poloka. Beograd nije našao način da u ovom delu meča popravi igru i rezultat, pa je u 42. minutu prednost gostiju udvostručena. Posle kornera, najbolje je na ivici peterca reagovao Stivens i lob udarcem glavom pogodio jedino moguće mesto između prečke i prstiju mladog golmana Jokića.

Beograd je došao do nešto bolje igre u nastavku, držeći rivala na odstojanju, ali bez izrazitih prilika za pogodak. U samom finišu meča najstariji srpski klub na kontinentu je ponovo primio jeftin gol. Još jednom je izgubljen posed lopte na sredini terena, a dubinsku loptu pred kazneni prostor domaćina Rajdaut je pretvorio u 0:3, pored pomalo statičnih defanzivaca Beograda.

U drugom kolu Beograd će biti gost Adelajd Olimpika, još jedne ekipe koja je poražena kod kuće na startu nove sezone. Klub grčke zajednice nije poznat kao ekipa koja dominira na domaćem terenu, pošto su prošle godine dobili samo tri od 11 mečeva u svom Valo fudbalskom centru. Duel Olimpika i Beograda zakazan je za petak, 25. februar, od 20.00 časova.

Rezultati prvog kola NPL Južne Australije: VT Birkala – Adelajd Komets 0:5, Adelajd Olimpik – Metro Stars 2:3, Beograd – Saut Adelajd 0:3, Kamberlend Junajted – Krojdon Kings 1:2, Adelajd Junajted – Sturt Lajons 1:3, Adelajd Siti – Kembeltaun Siti 3:1.

Šou Staniše Velinova

Za razliku od prvog tima, rezerve Beograda su trijumfalno počele sezonu. U duelu sa Saut Adelajdom zabeležili su pobedu 3:1. Fenomenalnu partiju pružio je talentovani Staniša Velinov, koji je postigao sva tri gola za rezerve srpskog kluba i pokazao da može najozbiljnije da konkuriše za mesto u najboljem sastavu, tim pre što je i doveden da bude prvotimac. I u meču juniorskih timova (do 18 godina) pobedio je Beograd, rezultatom 2:1. Iako su gosti vodili, mladi sastav srpskog kluba je uspeo da preokrene, golovima Maksima Ivanića i Tejlora Fostera.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here