EPA/MICHAEL REYNOLDS
Medlin Olbrajt

Prva žena američki državni sekretar Medlin Olbrajt (84) umrla je od raka, saopštila je danas njena porodica.

Bivši američki predsednik Bil Klinton je 1996. godine izabrao Olbrajtovu za najvišeg diplomatu SAD, a ona je u tom svojstvu služila poslednje četiri godine Klintonove administracije, prenosi agencija AP.

U tom trenutku, bila je žena na najvišoj funkciji u istoriji američke administracije.

Medlin Olbrajt nije, međutim, mogla da bude izabrana za predsednika, jer je bila rodom iz Čehoslovačke.

Olbrajtova će ostati poznata po snažnoj antisrpskoj retorici, dok je za vreme obavljanja funkcije šefice diplomatije SAD bila jedan od glavnih zagovornika bombardovanja SRJ 1999. godine.

24 COMMENTS

  1. E konačno da se Srpski narod oslobodi babe srbomrsca.Nek joj teška crna, američka zemlja i nikada mira ne našla.

  2. Kad pročitam komentare sve bude jasno ko dan jedan dotični sveštenik je reko jednu jaku mudru rječ KAKO MISLIS U DŠI TAKO ZIVIS U ZIVOTU u potpunosti u pravu je biodo svi čemo il u pakao il u raj spasa nam nema koračamo tim putem neko danas neko sutra neko do godine kako god idemo kuc kuc vreme teče.

  3. Ipak se DJUBRE nazivelo, da je bila duze na funkciji ne bi se ni Srbijom zvali. Izrod ljudski, zelim da im se vrati bar istom merom za sva zlodela koja su pocinili u celom svetu.

  4. Ljudi su umirali brzinom svetlosti od njihovih osiromasenih bombi, ostavili su nam radijaciju za dovoljno bolesti i anomalija u buducnosti.Predugo si zivela olosu ovozemaljski da bih i pomislio da pravda tj. ravnoteza postoji

  5. Zao mi je bila je divna dobra i plemenita zena.Znala je da sam svjez dasak vjetra na Balkanu.Hvala joj na svemu.

  6. Dobila sam na Viberu: Neka neko baci puno sode bikarbone na zemlju, da može da je svari. Tačno tako, zlo u ljudskom obliku, crna duša ode tamo gde joj je i mesto – u pakao. Ne bih joj bila u koži šta je čeka.

  7. Kažu da je preminula Olbrajt. Ako je to tačno ona je zakasnila kažu nastradalih u NATO bombardovanju Srbije. Još više ona je jela srpski hlegb u vremenu Drugog svetskog rata, kada je bila u spasilačkom pohodu u Srbiji. Šta li su joj loše učinili Srbi pa je bila najaktivnija u izazivanje bombardovanje svoga spasioca u 1999. godine, da se onako neprijateljski ponaša prema Srbiji i da odcepi Kosova od Srbije i da ubije na hiljadu i zemlji i nanese štetu od oko sto milijarde dolara. Umesto pokoj duše, poručujem da je zakasnila. Po svemu sudeći nije slučajno da je crkla na dan početka bombardovanja Srbije od strane najzločnije družine zločinaca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here