Pretnje vojvođanskih separatista: Ubijali bi srpske i ruske padobrance

0

Ubijali bi srpske i ruske padobrance
 

Osim prepoznatljive separatističke ideologije i reči mržnje prema vlastima u Beogradu, nedavno je na ovoj Fejsbuk stranici okačena i fotomontaža na kojoj se kao legitimne mete prikazuju srpski i ruski padobranci, uz potpis "vojvođanske brigade reaguju na srbijansko-ruski vazdušni desant".

Osim bolesnog poriva za likvidacijama, autor je očito bio insipirisan zajedničkom vojnom vežbom srpskih i ruskih specijalaca na vojnom poligonu Nikinci, kod Rume, pre desetak dana. Na jednom od statusa se kaže da im je prihvatljiva samo "Vojvodina republika u federalnoj zajednici sa Srbijom ili nezavisna Vojvodina".

Svoje ideološko uporište pronalaze u Vojvođanskoj partiji i nevladinoj organizaciji Vojvođanski klub, pa je lako pretpostaviti da se zapravo radi o istom krugu ljudi koje okupljaju ove minorne organizacije. Stranica, inače, trenutno ima nešto preko 15.000 prijatelja.

Zanimljivo je da se osnivači ove Fejsbuk stranice distanciraju od Lige socijaldemokrata Vojvodine i njihovog lidera Nenada Čanka, za kojeg kažu da se "odavno prodao Beogradu za šaku novaca". Otud ove radikalne secesioniste okupljene oko Fejsbuk stranice Slobodna Vojvodina ne treba mešati sa glasilom LSV-a istog naziva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here