Prilika da se sazna broj Srba u Americi

0

Više od 120 miliona formulara ubačeno je u poštanske sandučiće za popis koji se organizuje svakih 10 godina s namerom da se dobiju prave informacije o broju stanovnika, njihovim potrebama i interesovanjima, kao i da se pravilno rasporede mesta u kongresnim distriktima i razdeli više od 400 milijardi dolara iz saveznih fondova.

Agresivna reklamna kampanja u svim medijima (samo za Super Banjl država je potrošila 2,5 miliona dolara za TV reklame) pokazuje želju države da dobije prave informacije nakon popisa stanovništva, iako iskustva kazuju da samo dve trećine građana redovno vrati popunjene formulare.

 

Zbog ostalih će od maja do jula posebno angažovani službenici obilaziti američka domaćinstva i na licu mesta popunjavati formulare. Neodazivanje popisu može rezultirati kaznom od 5.000 dolara, ali u praksi taj zakon skoro nikada do sada nije bio primenjen.
 

Podsećamo, naši sunarodnici će prilikom ovogodišnjeg popisa imati priliku da se izjasne kao Srbi u delu koji govori o rasnoj i nacionalnoj pripadnosti.

 

Kongres srpskog ujedinjenja, koji je partner sa američkim Biroom za cenzus, takođe vodi kampanju među našim sugrađanima, s namerom da konačno dobijemo pravu sliku o broju Srba na američkom kontinentu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here