Princezine kreacije narodno blago

0

Princeza Brigita i Kornelija Delius
 

Na dva sprata nekada porodične kuće tekstilnog fabrikanta Karla Bozia (1809-1889), dve poslovne saradnice izložile su predmete koji obeležavaju božićnu tradiciju, delove pokućstva i drugih predmeta koji predstavljaju kulturno blago naroda, istočnog dela nemačke pokrajine Severna Rajna Vestfalija.

 

Princeza Brigita je osim dvadesetak kreacija koje predstavlju presek njenog dugogodišnjeg uspešnog stvaranja izložila i dizajne modela koje radi samo po narudžbi.

Kornelija Delius na ovoj jedinstvenoj izložbi prezentuje i porodične ručne radove i antikvintete koje su njeni preci tokom dva veka prikupili po celom svetu. Posetiocima koje ljubazne domaćice dočekuju kolačima i kafom na raspolaganju su i brojne božićne relikvije koji mogu i da se kupe.

Izložba je do 22. novembra otvorena od 10 do 18 sati u Albreht-Deliusstr 3. Princeza Brigita je danas i sutra na izložbi je prisutna ceo dan.
 

Kulturni centar u fabrici

– Tu je nekad bila fabrika trikotaže, a ceo kompleks koji je pripadao porodici Delius vremenom je pretvoren u kulturni centar, koji je nastao zahvaljujući narodu koji je sedamdesetih godina prošlog veka urbaniste protestima sprečio da stara zdanja sruše i teren uklope u novu saoraćajnu koncepciju. Danas je tu nikao veliki kulturni centar u kojem se nalaze dva muzeja i jedna visoka škola, a ceo kompleks je pod zaštitom države – pojašnjava princeza Brigita, veliki ljubitelj antikvinteta i stare arhitekture.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here