Sušić bi na klupu “orlova”!

0

Safet Sušić i tadašnji selektor Gane Milovan Rajevac (levo)

Najbolji fudbaler u istoriji Bosne i Hercegovine i čovek koji je ovu reprezentaciju odveo do istorijskog plasmana na Mondijal, završio je selektorsku epizodu na klupi "zmajeva" pod rafalnom paljbom kritika.
Safet Sušić (59) platio je ceh lošim rezultatima Bosne i Hercegovine u aktuelnim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i morao je da odstupi s funkcije stratega nacionalnog tima.

Sportista ne daje ostavke
Otkaz na klupi "zmajeva" Sušića nije previše razočarao:
– Nisam razočaran ili posebno ljut na nekoga, niti mi je to toliko teško palo. Tu sam već pet godina i možda je malo došlo do zasićenosti s obe strane. Sada, kada su došli loši rezultati, možda sam i mogao da očekujem nešto ovako. Nisam hteo da dajem ostavku jer sam sportista i uvek verujem u rezultat. Uostalom, još verujem da BiH može da se kvalifikuje na EURO 2016.

Od Sarajeva do Pariza
Ime i prezime: Safet Sušić
Nadimak: Pape
Godina: 59
Datum rođenja: 13. april 1955.
Mesto rođenja: Zavidovići
Karijera (igrač): Sarajevo (1973-1982), Pari Sen Žermen (1982-1991), Red Star Sen-Ouen (1991-1992)
Karijera (trener): Kan (1994-1995), Istanbulspor (1996-1998), Al-Hilal Rijad (2001), Konjaspor (2004-2005), Ankaraguču (2005-06), Rizespor (2006), Rizespor (2008), Ankaraspor (2008-2009), Bosna i Hercegovina (2009-2014)
Reprezentacija: Jugoslavija (1977-1990, 54 utakmice, 21 gol), Bosna i Hercegovina (dve utakmice).

Posle napuštanja klupe BiH, Sušić se okreće novim izazovima i ne isključuje mogućnost da jednog dana isti posao obavlja u reprezentaciji Srbije. Naravno, ako stigne poziv na njegovu adresu.
– Klupa Srbije? To je nezgodno pitanje. Ali,zašto da ne? Na kraju krajeva, i moj brat Sead je u Zvezdi igrao godinama. Nije isključeno da se i to desi jednog dana. "Orlovi" su slabo startovali u kvalifikacijama. Najviše su izgubili u tom meču s Albanijom i da nije toga bilo, možda bi i savladali Dansku pred svojim navijačima. Ovako, oni su trenutno u goroj situaciji od nas – rekao je Sušić za banjalučki "Press".
Popularni Pape podseća i koliko mu je značila nagrada "Miljan Miljanić" koju je proletos dobio od FS Republike Srpske.
-Mnogo, pogotovo što ta nagrada nosi ime Miljana Miljanića, čoveka koga sam uvek izuzetno cenio. On je voleo igrače i pomalo smo nas dvojica slični u tom segmentu. Njega nikada nije interesovalo ko se kako zove, već kvalitet pre svega. Zato mi je bilo zaista veliko zadovoljstvo da dobijem nagradu koja nosi njegovo ime.
Safet Sušić je posle blistave igračke karijere kao trener prvo počeo da radi u francuskom Kanu, a onda je trenirao turske klubove Istanbulspor, Konjaspor, Ankaraguču, Rizspor, Ankaraspor i Al Hilal iz Rijada (Saudijska Arabija). Poslednja trenerska destiniacija bio mu je turski Ankaraspor 2009, a decembra iste godine postao je selektor Bosne i Hercegodina, gde je ostao do pre nekoliko dana, tačnije, 17. novembra kad mu je Izvršni odbor Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine izglasao nepoverenje posle slabih rezultata u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here