Youtube
Priština

Na današsnjoj sednici Predsedništva kosovske skupštine pokrenuto je pitanje šta za Prištinu znače ostavke srpskih poslanika.

Predsednik parlamenta u Prištini Gljauk Konjufca rekao je da će poslanici biti zamenjeni i da je postupak za njihovu zamenu u toku. On je posle sednice Predsedništva rekao i da će se obratiti predsednici Vljosi Osmani, da bi se od CIK-a tražili da predloži nove kandidate.

Konjufca smatra i da na Kosovu neće doći do izbora, ako je to, kako kaže, bila namera predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Ako je to bila namera Srbije i Vučića da izazovu izbore ili destabilizaciju na Kosovu, onda mislim da to ne samo da nije moguće, već verujem da je čitav politički spektar jedinstven na Kosovu da je to nedopustivo – rekao je Konjufca.

Prema njegovim rečima, ostavka poslanika Srpske liste, proceduralno i pravno, ne razlikuje se od procedure kada poslanik podnese ostavku i smatra da nije došlo do ugrožavanja ustavnog poretka.

Šef poslanicke grupe Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Besnik Tahiri ocenio je, međutim, da će se nakon vraćanja mandata poslanika Srpske liste stvoriti ustavni vakuum. On je u saopštenju posle sednice Predsedništva parlamenta ocenio da bi rešenje mogli da budu opšti izbori.

Tahiri smatra da će popunjavanje mandata posle ostvake poslanika Srpske liste biti veliki problem pošto drugi ljudi koji su na listi neće prihvatiti mandate.

– Doći ćemo u situaciju da Skupština neće imati 120 poslanika, imaćemo ustavni vakuum… Ono što vidimo jeste da je to pitanje veoma komplikovano i da bi možda izbori bili rešenje – naveo je Tahiri.

3 COMMENTS

  1. Poslanici će biti zamjenjeni
    O čemu ovi pričaju
    Da li vam treba nacrtati
    Ti poslanici koji su izašli iz nazovi oarlamanta , njih je srpski narod izabrao
    Nema im zamjene
    Završeno
    Vi pokušavate da pravite nazovi čistu albansku državu
    Na srpskoj svetoj☦️Zemlji
    Kosovu i Metohiji☦️🇷🇸
    Sa takvima neće nikad biti zajednica
    sa vama nema života za Srbe
    🇷🇸☦️🇷🇸

  2. U potpunosti u pravu je jer ovaj ljigavi Poslanici će biti zamenjeni nastupače ih Građanska inicijativa sa 5 novih poslanika i Narodna stranka sa 5 novih poslanika u skupštini kosova sudije i tužilaštvo biraju novi poslanici zajedno sa strankom Ujedinjena inicijativa Srba sa ,kosova Stranka ubijenog Olivera Ivanoviča zajedno sa Radom Trajkovič preuzima vlast i kontrolu nad KM.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here