Češka policija je imala puneruke posla.

Češka policija je zbog napada na navijače tzv. reprezentacije Kosova u četvrtak u Plzenju, privela šestoro a uhapsila četvoricu čeških navijača koji su se upustili u svađe sa gostujućim navijačima a jednog kosovskog Albanca su napali i opljačkali.
Pred utakmicu uhapšena su četvorica čeških mladića zbog napada na jednog navijača reprezentacije tzv. Kosova, na koga su fizički nasrnuli i prema tvrdnjama svedoka za portal Krimi-plzen.cz oteli mu najverovatnije kosovsku zastavu.
Uhapšena su četvorica navijača, stara 20, 21, 35 i 20 godina. Povedena je istraga zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo izgredništva i povrede zdravlja u pokušaju. Završili su u pritvoru – rekla je portparolka policije Dagmar Brožova.
Tri sata pred početak utakmice blizu hotela ispred koga su se okupili navijači tzv. Kosova izbila je svađa između čeških navijača iz Brna i kosovskih koja je pretila da se izrodi u opštu tuču tako da je policija intervenisala. Specijalci i policajci sa psima su obe grupe razdvojili a navijače tzv. Kosova sproveli da hotela a zatim sa ostalim navijačima gostujućeg tima do obližnjeg stadiona.
Policija je privela nekoliko čeških navijača. Reč je o pet muškaraca i jednoj ženi koji su verbalno napali navijače Kosova. Do fizičkog napada nije došlo. Policija ih je privela i nakon saslušanja pustila – kazala je češkoj agenciji ČTK Brožova.
Ova utakmica ocenjena je kao manifestacija visokog rizika i policija je preduzela vanredne mere bezbednosti zbog toga što se češki huligani i tvrdo navijačko jezgro često na utakmicama solidarišu sa srpskim navijačima i donose pored čeških i srpske zastave kao i transparente “Kosovo je Srbija”, a u Plzenj su na utakmicu reprezentacije stigle brojne grupe huligana maskiranih lica i sa kapuljačama i navijača iz Praga i Brna.
Policija je pozvala i konjičku jedinicu iz Praga, kretanje navijačkih grupa pratio je policijski helikopter, a gradske vlasti Plzenja stavile su na raspolaganje policiji svoje dronove.
Tzv. Kosovo koje je dugo bilo na marginama pažnje češke javnosti u žižu se vratilo kada je predsednik Češke Miloš Zeman saopštio tokom posete Beogradu od 10. do 12. septembra da će predložiti da Češka povuče priznanje tzv. Kosova zato što je to zemlja koju vode ratni zločinci a vlada je 2008. godine tzv. Kosovo priznala iako je donji dom parlamenta usvojio rezolucija sa zahtevom vladu da to ne čini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here