Priznali da su tukli drugara do smrti!

0

Ogorčeni: Sestra Tijana, majka Bogica i otac Živoslav
 

Kako se saznaje iz izvora bliskih istrazi, mladići su pred sudijom priznali da su učestvovali u tuči ispred noćnog kluba "Monca" u kojoj je na smrt pretučen Milan Ljubisavljević (15), učenik osmog razreda osnovne škole.

Utvrditi ko je kriv
Opštinsko veće u Boru je tražilo da se utvrdi svačija odgovornost u ovoj tragediji, ali i da se izrekne mera zabrane rada "Monce" zbog čestih incidenata. I borska policija uputila je inicijativu predsedniku opštine Branislavu Rankiću da se sve inspekcije, koje su u nadležnosti grada, angažuju u kontroli ispravnosti rada u noćnom klubu "Monca".

Porodica nastradalog dečaka najavila je da će podneti tužbu protiv vlasnika lokala "Monca", radnika obezbeđenja i policijske patrole koja je dežurala ispred lokala te kobne noći kada se desio incident i kada je nesrećni Milan nastradao.

"Tužbu ćemo sigurno podneti. Vlasnik lokala je kriv zato što je hiljadu dece bilo te večeri u noćnom klubu, a imao je samo tri radnika obezbeđenja i očigledno je da je njemu bitna zarada i po cenu nečijeg života. Isto toliko krivim i policajce koji su se te noći zatekli ispred lokala, kao i radnike obezbeđenja jer niko od njih nije želeo da pomogne mom sinu koga je brutalno šutirala grupa momaka", kaže Bogica Ljubisavljević, majka ubijenog dečaka.

"Monca" ne radi od kobne noći kada se Milan ugušio u sopstvenoj krvi. On je svojim životom platio pokušaj da spreči sukob svog prijatelja sa društvom u kojem je bilo desetak srednjoškolaca. Nakon ove tragedije, u Boru vlada nestvarna tišina jer na ulicama noću gotovo da nije bilo tinejdžera. "Monca" ne radi, a u policiji je rečeno da vlasniku nije stigla zabrana rada, već da je on sam odlučio da zatvori lokal.
 

MUP Srbije saopštio je da je formiran tim koji će ispitati sve činjenice vezane za smrt dečaka koji je pretučen u Boru i posle sprovedene istrage biće preduzete sve mere u skladu sa zakonom, a u tom periodu trojica policajaca koji su te noći radili u blizini noćnog kluba biće suspendovana.

 

Direktor policije je, po nalogu ministra unutrašnjih poslova, formirao tim od predstavnika Uprave kriminalističke policije i Uprave policije MUP-a, navedeno je u saopštenju.

 

Taj tim je formiran sa zadatkom da ispita sve činjenice vezane za ovaj događaj.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here