Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da je predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću “stalo do ugleda Crne Gore” da bi odstupio sa funkcije istog trena.

“Iza svake njegove priče o ‘patriotizmu’ kriju se tajni računi. Čestitam kolegama iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i međunarodnim istraživačima. Uprava policije je spremna za istragu. Za Tužilastvo procenite sami”, napisao je Abazović na Tviteru.

MANS je večeras objavio da su Milo i Blažo Đukanović 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih Devičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Do tih podataka došao je Istraživački centar MANS-a kroz globalnu istragu o ofšor poslovima pod nazivom “Pandora papiri” (Pandora Papers) koju je vodeo Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.

Krivokapić: Pozivam nadležne da istraže poslove porodice Đukanović

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da pozdravlja i podržava istraživački rad Vanje Ćalović Marković i nevladine organizacije MANS u otkrivanju tajnih ofšor kompanija i trastova Mila i Blaža Đukanovića.

– Istovremeno pozivam nadležne tužilačke organe da rade svoj posao i ispitaju navode o nelegalnim aktivnostima članova porodice Đukanović. Svaki protivzakonito stečeni evro, na štetu crnogorskih građana, mora biti vraćen u državni budžet. Pravna država i borba protiv korupcije ostaju priortitet Vlade Crne Gore – napisao je Krivokapić.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here