Prodaja Telekoma je zločin prema Srbiji

0

DS S će se svim pravnim sredstvima biti protiv prodaje "Telekoma": Sanda Rašković Ivić
 

"Kompanija ‘Telekom’ je treća firma po snazi i zaradi u Srbiji, u budžet je unela pet milijardi dinara prošle godine, zaradila je 15,3 milijarde dinara, od čega je veliki deo investirala u razvoj i niko ne može da kaže da to nije konkurentna firma, da ništa ne zarađuje i ne doprinosi", rekla je Sanda Raškovic Ivić na konferenciji za novinare u Beogradu.

 

Ona je ocenila da bi prodaja "Telekoma" stranom partneru značila otpuštanje određenog broja zaposlenih, a male firme, partneri "Telekoma", izgubile bi posao.

 

Predsednica DS S-a rekla je da je bezbednosni aspekt prodaje "Telekoma" važan, jer će sistemi veza koje koriste vojska i policija biti ugroženi.

 

Prema njenim rečima, prodaja "Telekoma" zahteva široku javnu raspravu, te Vlada Srbije ne sme najpre da se o sudbini kompanije dogovara sa strateškim partnerom, a potom raspisuje tender.

 

Sanda Rašković Ivić je dodala da ne želi da spori da neki paket akcija može biti prodat stranim firmama i da se tako može izvršiti dokapitalizacija kompanije, ali da bi "Telekom" morao da ostane u većinskom vlasništvu države.

 

DS S će se svim pravnim sredstvima biti protiv prodaje "Telekoma", navela je predsednica te stranke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here