Progriženi avion zakrpio izolir trakom?!

0

Život na Aljasci dokazuje da scenaristička mašta nije ni blizu stvarnim likovima iz najsevernije i najveće američke države, kojima su u divljim bespućima neophodne čvrstina i snalažljivost.

 

Neimenovani pilot koji je išao u ribolov koristio je kao prevozno sredstvo svoj "pajper" iz 1958. godine, lagani avion napravljen uglavnom od drveta i platna.

 

No, nakon poslednjeg ulova ribe zaboravio je da ga opere, što je za njega umalo bilo kobno. Miris ribe koji se zadržao privukao je izgladnelog grizlija. Pošto je kandžama i zubima rastrgnuo ceo avion u potrazi za hranom koje nije bilo, nerećni medved je sažvakao obe gume.

 

 

Ovako izgleda avion nakon "susreta" sa gladnim grizlijem

 

Kada se pilot vratio i zatekao uništeni avion, nije izgubio prisebnost: jednostavno je radiovezom zatražio da mu prvi avion koji bude tuda prolazio padobranom spusti dve nove gume, tri sanduka izolir-trake i nekoliko rolni celofana, pomoću kojih je na kraju i uspeo da popravi letelicu.

 

To ti nikad neće…poleteti…: Avion zakrpljen izolir-trakom

 

Njegovo improvizirano rešenje nije bilo nimalo lepo, ali se ispostavilo kao savršeno funkcionalno pa se vispreni pilot sažvakanim avionom ipak uspešno vratio u civilizaciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here