Prolećni festival zdravlja 16. i 17. aprila u Domu VS

0

ZCZC

ŠŠ
TANJUG 14U147 1238 1404
UPR:ZDRAVLJE-FESTIVAL

BEOGRAD, 14. aprila (Tanjug) – Prolećni festival zdravlja, ishrane, dijetetike, velnesa, alternativne medicine i nege, koji će biti posvećen očuvanju zdravlja, bavljenju sportom i zdravim stilovima života, biće održan 16. i 17. aprila u Domu Vojske Srbije, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.
Na skupu će učestvovati nekoliko domova zdravlja, priznati lekari, farmaceutske kuće, ordinacije, instruktori fitnesa i raznih sportova, kozmetičari, stručnjaci iz oblasti velnesa i banjskog turizma i oni koji se bave zdravom ishranom.
Direktorka festivala Ivana Rađenović je rekla da će Prolećni festival zdravlja posetiocima ponuditi mogućnost da se na jednom mestu informišu o proizvodima i uslugama, pomoćnim lekovitim sredstvima i alternativnim metodama lečenja.
Pored toga, posetioci će moći da provere stanje svog organizma tako što će porazgovarati sa lekarima koji će im izmeriti krvni pritisak, nivo šećera u krvi, odrediti indeks telesne mase…
Prema rečima Rađenovićeve, festival će biti propraćen akcijom "Uvedimo zdravstveno vaspitanje u osnovne škole" koja će biti sprovedena tako što će se na skupu skupljati potpisi učesnika i posetilaca festivala, a biće sprovedena i anketa o tome koliko naši građani žive zdravim načinom života.
Organizator manifestacije je list "Tvojih 5 minuta", generalni sponzori su kompanija "For life", "Mivela" i "Merkur osiguranje", a pokrovitelji su Ministarstvo zdravlja Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Lekarska komora Srbije, Crveni krst Srbije, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, Sportski savez Srbije, Olimpijski komitet i drugi.
Podršku festivalu su pružile brojne medijske kuće i javne ličnosti među kojima su glumac Milan Marić – Švaba, najsnažniji čovek u Srbiji Ervin Katona, glumica Ljubinka Klarić, glumac Marko Stojanović, maneken Mladen Radulović i drugi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here