Promocija SPORTa i zdravlja

0

 

Na njenu radost, deca su rado prihvatila da učestvuju na manifestaciji i većina učenika bila je veoma motivisana ne samo u ispoljavanju svojih SPORTskih umeća, već i u pokazivanju ljubavi prema Srbiji. Pošto je cilj krosa promocija SPORTa, zdravlja i zdravih stilova života, takmičenju su prethodile edukativne radionice na kojima su učenici razgovorali ne samo o SPORTu, ishrani i zdravom načinu življenja, već su pravili i panoe o tim temama.

U Gagenauu, u kategoriji dečaka, prvo mesto je osvojio Niko Bodiroža, drugo Andrej Joksimoić, treće Miloš Ristić, a kod devojčica je prva bila Tatjana Borišević, druga njena sestra Maja, a treća Maja Garić.

 

U Bruhsalu prvi je bio Julijan Ormanović, drugi Nikola Bratolić i treći Bojan Ormanović, a kod devojčića Teodora Petrović prva, druga Velentina Bragolić i treća Julija Tegeltija.

 

U Pforcahjmu najbrži je bio Aleksa Samardžić, drugo mesto zauzeo je Filip Lindeman, treće Enis Elesković, a kod devojčica Nina Lidneman prvo, drugo Melisa Elesković i treće Leontina Milosavljević.

 

U Raštatu u trci dečaka prvi je bio Nemanja Tadić, drugi Milan Đurić i treći Dominik Krstić, a kod devojčica prvo mesto je osvojila Katarina Ivkov, drugo Kristina Ivkov i treće Anja Petrović.

 

U Baden Badenu Stefan Lazarević je bio prvi, drugi Marko Stanković, a među devojčicama prva je bila Vanesa Marinković, iza nje Sara Lazarević i treća Helena Stojanović.

 

U Karslreueu je prvi kod dečaka bio Ognjen Stamenović, drugi Ventin Štor i treći Boško Todorović, a kod devojčica prvo mesto je pripalo Mini Girgis, drugo Jovani Lojević i treće Jani Krndiji.

 

Trčala i deca u Bremenu

Za grupu najmlađih učenika Srpske dopunske škole u Bremenu Savet roditelja je organizovao kros RTS-a koji je održan u velikom školskom dvorištu. Đaci su trčali s velikim oduševljem , a pri dodeli diploma pokazao se odličan SPORTski duh. Prvoplasirani su nagrađeni velikim aplauzom.

Pobednica je Mia Marković, drugo mesto je zauzela Jelena Nikolić, a treće je pripalo Danilu Bojanić-Monteiru.

Savet roditelja dodelio je svakom detetu diplomu za učešće i tako dodatno obradovao svakog mališana.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here