Prva slava s novim sveštenikom

0

Sveštenici i slavska obeležja
 

Slavska obeležja ove godine pripremili su kumovi slave Anđelko i Đurđica Suvajac sa decom Natašom i Đorđem i Sonja Vishoj sa decom Majom i Nedeljkom.

– I ove godine mnogo nam je u organizaciji i pripremi slave pomogla porodica Malić iz Minhena, odnosno Dijana Malić koja je pripremila tombolu, ali i pečenje. Ona je u ime svoje porodice preuzela čast da sledeće godine bude domaćin naše slave – kaže Anđelko Suvajac i dodaje da je za sve njih u ovoj sredini bila čast što su ugostili sveštenika Bojana Simića koji je prvi put bio sa našim ljudima na slavi ovog bogoslužbenog mesta.

 

Kumovi slave: Anđelko i Đurica Suvajac

Više od stotinu gostiju na slavi pristiglo je iz okolnih mesta Erdinga, Mozburga, Nojfarna, ali i Minhena i drugih gradova. Za ovu priliku grupa od osmoro dece iz Frajzinga je kroz kratki scenski prikaz predočila život i delo Sv. Arsenija Sremskog i tako prisutnima približili zaštitnika parohijana ovog bogoslužbenog mesta. Decu su pripremile Đurđica Suvajac i Sanja Vishoj.

 

Igre iz Šumadije

Tokom večeri nastupili su i folkloraši SKD "Sveti Sava" iz Minhena, a tu je bila i grupa članova ovog društva na čelu sa predsednikom Goranom Kavržićem.

– Članovi "Svetog Save" i folkloraši, nas oko 50, želeli smo da svojim prisustvom i nastupom podržimo naše ljude u Frajzingu, ali i novopostavljenog sveštenika Bojana Simića kome je Frajzing jedno od bogoslužbenih mesta u parohiji Regenzburg.

Naši folkloraši su premijerno izveli novu koreografiju Igre iz Šumadije i oduševili su sve prisutne na slavi – ističe Goran Kavržić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here