Posle pobede nad Aleksanderom Zverevim i plasmanom u polufinale Završnog turnira, jedno od pitanja Novaku Đokoviću, odnosilo se i na smrt patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja koji je preminuo u 91. godini života.

Novak je izrazio saučešće porodici i svim vernicima.

– Neka mu je laka zemlja i neka počiva u miru. Moje saučešće njegovoj prodici i svim vernicima. Imali smo nekoliko susreta, imao sam čast da od njega primim Odren Svetog Save – rekao je Đoković srpskim novinarima na video-konferenciji iz Londona.

Novak je podsetio i na nedavno upokojenje mitropolita Amfilohija.

– Stvarno je tužno što smo za manje od mesec dana izgubili dva tako značajna čoveka. Amfilohija u Crnoj Gori i sada patrijarha. Ne znam šta bih mogao da dodam, osim da je uvek tužna vest kada neko izgubi život. Tada se verovatno shvate neke stvari koje čovek ostavi iza sebe. Nadam se da će ljudi iz ove situacije sa koronom izaći mudrijii i pametniji – iskren je bio srpski teniser, te nastavio.

– Lično na sve ovo gledam kao na podsetnik šta je najbitnije u životu. Mi govorimo da su nam zdravlje i familija najvažniji, ali ne vidim da mnogo nas tako živi – zateknem i sebe kako često ne živim po tim postulatima. Trudim se da sebe uvek podsetim na stvari koje su bitne, evo sad taj virus i čovek može za čas da izgubi život… Ali večna je duša, kako kažu. Oni koji su posvetili svoj život večnom carstvu siguran sam da žive večno. Opet, saučešće svima.

Novak se u polufinalu Završnog turnira u Londonu sastaje sa Dominikom Timom u subotu od 15 časova.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime