Prvi dan: Četvoro tenisera iz Srbije, a jedna pobeda

0

Fonet/AP
Razočarala: Ana Ivanović
 

Prva na teren u Melburnu je prošle noći izašla Ana Ivanović za koju se očekivalo da će, posle finala u Brizbejnu i dobrih igara na tom turniru, lako proći Čehinju Luciju Hradecki.

Međutim, Ivanovićeva se pobrinula da napravi najveće iznenađenje prvog dana Australijan opena. Srpska teniserka je izgubila od 142. teniserke sveta sa 1:2, po setovima 6:1, 3:6, 2:6.

Seriju loših rezultata za srpske tenisere nastavila je i Bojana Jovanovski, koja je, takođe, zaustavljena na prvoj stepenici. Ona je izgubila u prvom kolu od Italijanke Roberte Vinči sa 2:0, po setovima 7:5, 6:1.

Nedugo posle Bojane Jovanovski, učešće na prvom Grend slem turniru u sezoni završio je i Filip Krajinović, koji je poražen od domaćeg tenisera Sema Grota sa 3:0 (6:3, 7:6, 6:4).

Da prvi dan Autralijan opena ne bude potpuni promašaj pobrinuo se Viktor Troicki.

Viktor je prošle nedelje osvojio titulu u Sidneju i nošen tim rezultatom i dobrim igrama uspeo je da se izbori sa Čehom Jirijim Veselim i pobedi ga sa 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:2, 6:3.

Drugog dana Autralijan opena ponovo će nastupiti četvoro tenisera Srbije, a plasman u drugo kolo pokušaće da obezbede Novak Đoković, Jelena Janković, Aleksandra Krunić i Dušan Lajović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here