Prvi koraci: Mila hoda sa specijalnim zavojima

0

Mila "hoda" zahvaljujući specijalnim zavojima
 

Pomoćnik sekretara za komunalne i stambene poslove Vladimir Terzin potvrdio je za beogradski list "Press" da Mila već nekoliko dana hoda i da je njeno stanje pred operaciju u Nemačkoj sve bolje.

 

"Šape joj previjamo na specijalan način, koji joj omogućava da bezbolno stane na noge. Pravimo joj na šapama takozvane "pečurkice" od vate, tako da sama odlazi u dvorište i obavlja svoje fiziološke potrebe. Na njenim nogama, srećom, nema neuroloških oštećenja, što joj olakšava ceo proces", objašnjava Terzin.

 

Mila je, dodaje Terzin, u poslednjih pet dana dobila više od jednog kilograma na težini, i polako joj se vraća mišićna masa.

 

"Napravili smo kontakt sa čuvenim dr Diterom Pfafom sa veterinarske klinike u Minhenu, koji će najverovatnije i operisati Milu. Poslali smo mu sve neophodne nalaze i snimke, tako da trenutno čekamo njegovu procenu kada bismo mogli da je pošaljemo u Nemačku. Ona je imala upalu pluća i oštećenje bubrega, ali sve se to polako popravlja i Mila je iz dana u dan sve bolje", zaključio je Terzin.

 

Podsetimo, prošle nedelje brigu o Mili preuzeo je grad. Nju su potom pregledali lekari iz Španije, a sve troškove lečenja i oporavka snosiće grad. Osakaćena ženka je pre tri nedelje pronađena na parkingu u naselju Medaković II. Devojka koja ju je pronašla odnela je kerušu u Veterinarsku stanicu "Artvet" gde je boravila sve do preseljenja u Veterinarsku stanicu "Beograd".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here