Niš: Ni traga od Benjamina!

0

 Mali Benjamin nestao u Nišavi : Očajan otac Vasif
 

Porodica devetogodišnjeg Benjamina Šabanovića, koji je 17. aprila nestao u talasima nabujale Nišave, izgubila je svaku nadu da će dečak biti pronađen živ. Nakon petnaestodnevne potrage za njegovim telom, porodica Šabanović strahuje da neće imati priliku ni da sahrani nesrećnog sina.

 

Potraga i dalje traje

 

Srđan Nikolić, komandant spasilačkih jedinica Uprave za vanredne situacije, potvrdio je da se potraga za Benjaminom nastavlja.

"Naše ekipe su i dalje na Nišavi i Moravi. Pad vodostaja ovih reka povećao je šanse za uspeh potrage za dečakom. Pretražuju se i reka i priobalje, ali za sada bez rezultata", kazao je Nikolić.

Dok spasilačke jedinice Uprave za vanredne situacije nastavljaju pretraživanje Nišave i Morave, dvadesetak rođaka i prijatelja Šabanovića svakodnevno pretražuju rečne obale nadajući se da će naći mališanovo telo. Međutim, od dečaka koji je pre dve nedelje igrajući se sa društvom kraj Mosta mladosti upao u Nišavu, nema nikakvih tragova.
 

Dečakov otac Vasif kaže da je, kada je shvatio da za Benjamina više nema nade, hteo da se ubije te da su ga spasli rođaci.

 

"Očajan sam, nadao sam se da će Benjamin biti spasen. Međutim, kada sam čuo priču dečaka Jovana Stojanovića, koji je pokušao da ga spase, shvatio sam da mi je sin mrtav. Tada sam hteo da se ubijem, ali su me rođaci spasli", priča Vasif Šabanović.
 

Nesrećni otac kaže kako je beskrajno zahvalan petnaestogodišnjem Jovanu Stojanoviću, koji je skočio u Nišavu u nameri da spase malog Benjamina. U telefonskom razgovoru sa majkom hrabrog dečaka Vasif joj je duboko zahvalio.

 

Bujica bila jača

 

Benjamin je poslednji put viđen oko pola kilometra od mesta gde je upao u vodu. Petnaestogodišnji Jovan Stojanović ga je ugledao u Nišavi, nedaleko od grčkog konzulata, i bacio se u reku. Uspeo je da ga uhvati za rame, ali je bujica bila jača i odnela je mališana.

"Gospođo, ono što je vaš sin uradio za moje dete ja nikada neću zaboraviti. Žao mi je što nisam bogat čovek da ga dostojno nagradim, ali ako ikako ja mogu nešto da učinim za vas, to ću bez razmišljanja uraditi. Vaš sin je uradio najviše što se moglo uraditi i ja ću mu biti zahvalan do kraja života. Žao mi je što je jedino vaš sin, rizikujući svoj život, pokušao da spase moje dete dok neki ljudi, koji su takođe bili tu, nisu preduzeli ništa. Ja se ne bih ni trenutka predomišljao da li da spasem dete koje se davi", rekao je Vasif u telefonskom razgovoru sa Jasnom Stojanović, majkom hrabrog dečaka.

 

Umesto veselja žalost

 

Vasif kaže da su se Šabanovići spremali za porodično veselje, a da ih je zadesila tragedija.

 

"Spremali smo se da proslavimo svadbu mog sina koji živi u Belgiji. Očekivali smo ga ovih dana radi slavlja jer se tamo oženio. Umesto slavlja zadesila nas je nesreća. Svakog dana idemo sve do ušća Nišave, pretražujemo obalu nadajući se da ćemo naći Benjamina. Moj najveći strah je da ga je reka odnela i da se nikada neće znati gde mu je grob", očajan je Vasif.

 

Alija Bajramović, Benjaminov deda, kaže da misli da je njegovo telo zaglavljeno negde u mulju te da ga zato ne mogu pronaći.

 

"Ubeđen sam da je Benjamin negde na potezu od Železničkog do Popovačkog mosta. Pretražujemo vrbake i žbunje na obali jer se voda sada povukla, pa sada možemo da pretražimo priobalje. Svakodnevno zovemo i vatrogasce da vidimo gde su, da ne bismo pretraživali područje na kojem su oni već bili. Nećemo odustati od potrage dok Benjamina ne pronađemo jer bi za porodicu bilo najgore da ne mogu ni da ga sahrane", kaže Bajramović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here