Youtube/Arhiva snimaka

Prvi ozbiljniji sneg pao je na Kopaoniku, a Skijališta Srbije počela su sa veštačkim osnežavanjem i pripremom staza.

Na Kopaoniku je pao prvi ozbiljniji sneg ove jeseni, pa je formiran snežni pokrivač od 10 centimetara. Pripreme za predstojeću zimsku sezonu su u toku.

Skijališta Srbije vrše poslednje provere remontovanog sistema, i već se počelo sa veštačkim osnežavanjem staza.

Visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosi 10 cm. Već sada su se stvorili dobri uslovi za veštačko osnežavanje i priremu staza, kaže rukovodilac Ski centra Kopaonik, Darko Jovanović.

– Temperatura je u minusu, što je bio uslov da se počne sa proizvodnjom veštačkog snega, pa ćemo tako probati i sistem koji je remontovan tokom letnje sezone. Aktivno je oko 400 uređaja i tri pumpna postrojenja. Sve funkcioniše bez problema i napravljena je ozbiljna količina veštačkog snega tokom ovih proba. Nadamo se temperatutama u minusu kako bi sve bilo spremno za “Ski opening – izjavio je Jovanović.

“Ski opening” zvanično počinje 7. decembra, a tog dana skijanje će biti besplatno. Do danas je važio popust od 15 odsto na cenu ski karte.

Iz Skijališta Srbije najavljuju različite povoljnosti i u danima do Ski openinga.

– Od 26. novembra do 3. decembra popust će iznositi 10 odsto, a od 3. decembra pa do kraja ski sezone karte kupljene preko webshopa biće snižene za pet odsto – kazao je Jovanović.

Na Kopaoniku očekuju nove snežne padavine, pa ako se zadrže povoljni vremenski uslovi, postoji mogućnost da skijaška sezona počne i nešto ranije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here