Tanjug/AP
Rafael Nadal

Rafael Nadal, vlasnik 20 grend slem titula, vraća se na teren posle četiri meseca pauze zbog povrede stopala, koju je zaradio tokom turnira u Vašingtonu.

Prvu proveru španski as imaće na egzibicionim turniru „Mubadala World tennis championship“ koji će se od 16. do 18. decembra tradicionalno održati u Abu Dabiju. Iako se mečevi ne vode kao zvanični, Nadal će imati priliku da vidi da li je potpuno spreman i koliko može da pruži protiv veoma jakih rivala.

U glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, Španac je stigao iz Kuvajta gde je odradio deo priprema. U prvom kolu je slobodan, a u drugoj rundi ga čeka pobednik britanskog dvoboja Endi Mari – Danijel Evans, koji je u žreb uskočio posle odustajanja Dominika Tima.

U slučaju da pobedi Mari imali bi u polufinalu obračun momaka, koji su zajedno čak sedam puta bili najbolji na ovoj egzibiciji. Nadal je pehar podigao pet, a Mari dva puta. Titule su pored njih dvojice još samo osvajali Novak Đoković (četiri puta) i jednom Kevin Anderson.

– Za Rafu bi Endi Mari bio idealan rival. Odlično se poznaju. Britanac ima sjajnu i ofanzivnu i defanzivnu igru. Bio bi to jedan vrhunski test za Nadala. Jeste da je u pitanju egzibicija, ali to se kada počne meč zaboravlja – istakao je Aleks Koreča, nekadašnji drugi teniser sveta.

Druga strana žreba je mnogo manje atraktivna. Prvo će snage odmeriti Šapovalov i Tejlor Fric. Pobednik ide na Rubljova, trenutno petog igrača sveta.

U svakom slučaju Rafa će imati minimum dva duela, jer se na Mubadali održava i meč za treće mesto. Nadalov plan je da prvi zvanični turnir odigra u Melburnu 4. januara. U pitanju je takmičenje iz serije 250. Sigurno je da će posle provere u Abu Dabiju i Melburnu imati pravu sliku mogućnosti uoči prvog gren slema u sezoni Australijan opena od 17. do 30. januara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here