Bivši brazilski fudbaler Sisinjo otkrio je zanimljive detalje iz svoje svoje karijere.

On je u svojoj kolumni u jednim brazilskim novinama otkrio “da se borio sa alkoholizmom skoro 20 godina”.

– Počeo sam da pijem sa 13, 14 godina, kada sam otišao u Botafogo de Ribeirao Preto. Rekli su mi da je pivo dobro, pa sam ga pio. Sve je počelo prvim pićem i nije stalo dok sam napunio 30 godina. Skoro 20 godina sam bio pijanac – otkrio je Sisinjo.

Sisinjo dodaje da je pio “oko deset piva dnevno”, kao i da je pio pivo “jer nije imao dovoljno novca (za nešto skuplje)”.

– I pušio sam. Pušio sam 11 godina, od 1999. do 2010. Pušio sam samo kada sam pio, ali pogledajte koliko sam pio… Po ceo dan.

Sisinjo je najveći transfer ostvario 2006. godine kada je prešao u Real Madrid. Tu je proveo jednu sezonu, a od 2007. do 2012. je igrao za Romu.

Kako kaže, želja za fudbalom je usred karijere u redovima “vučice” odavno bila nepostojeća.

– Oduvek sam voleo fudbal. Kada vam Bog podari umeće i ne znate kako da ga koristite, onda nešto nije u redu. Nisam imao nikakvu želju da izađem na teren, da treniram, da se koncentrišem. Imao sam 30 godina i igrao sam za Romu tada, 2010. godine – dodao je Sisinjo.

Jasno se može zaključiti da Sisinjo otvoreno pričao o problemu koji više ne postoji – zahvaljujući njegovoj ženi.

– Ona me je ohrabrila i zadala mi određene principe, kojima me je orijentisala ka Bogu, tako da sam tada doživeo svoju transformaciju – istakao je Brazilac.

Sisinjo je odbio ponudu da se vrati fudbalu u jednom brazilskom klubu, jer želi da se posveti radu sa mladima i objasni im kako da prebrode probleme sa kojima se on suočio u njihovim godinama.

– Fudbal je bio faza u mom životu. Sada mi je ‘zadatak’ da širim svoje iskustvo i pomognem ljudima da ne krenu istim putem kojim sam ja. Držim motivacione govore. Nisam trenutno u poziciji da se bavim fudbalom, ne razmišljam više kao fudbaler i moje telo se na to naviklo – podvukao je Sisinjo.

Da podsetimo, tridesetdevetogodišnji Sisinjo se povukao iz fudbala 2018, nakon skoro 20 godina profesionalne karijere.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here