Put oko sveta u Mercedesu “G klase” iz 1988.

0

"Gde ima G klase, tu ima i puta"
 

Upravo je ovako počela i neverovatna priča o Gunteru Holtorfu (77) iz Gotingena, koji je pre 26 godina odlučio da sve ostavi iza sebe i sa svojom suprugom Kristin krene na put oko sveta u njegovom ljubljenom "Otto"-u, Mercedesu "G klase" koji je kupio 1988. godine.

 

Ostavio je posao u Lufthansi i krenuo na avanturu tokom koje je prešao 850,000 kilometara, razdaljinu od Zemlje do Meseca i nazad, sa još 80.000 kilometara viška.

 

I dok je veliki broj automobila na svom brojaču dostigao cifru od milion pređenih kilometara, Gunter je tokom svojih proputovanja kroz čak 215 država prešao 250.000 kilometara terenske vožnje.

 

"Kada sam 1988. kupio automobil, bio sam malo skeptičan Mercedesovim

marketinškim obećanjem da "gde ima G klase, tu ima i puta", kaže Gunter. Ipak sam i pre ovog puta video sveta i bio sam svestan kako mora da bude igrađeno vozilo da bi preživelo ovakav test."

 

Međutim, njegova ljubljena "G klasa", kojoj je nadenuo nadimak "Otto" se pokazala kao veoma pouzdana, a Holtorf tvrdi da su motor, menjač i osovine i dalje originalni.

 

77-godišnji avanturista se konačno vratio u Berlin i završio svoju životnu avanturu kojom je zaslužio i mesto u Ginisovoj kjnjizi rekorda, dok će njegov "Otto" dobiti mesto u Mercedesovom muzeju klasičnih automobila.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here