Put svetosavskog jedinstva

0

Marko Mrđa i Radojica Božović u ulogama Stefana Nemanje i Rastka

 

 

Zajedno su ponovo organizovali Svetosavsku akademiju, čiji su glavni akteri kao i uvek do sada bili učenici Dopunske škole na srpskom jeziku kao i verske nastave iz Štutgarta, Šorndorfa, Leonberga, Ludvigsburga i Vinendena.

 

Akademiji je prethodila služba u hramu Svih Srba Svetitelja, gde je prerezan slavski kolač ovogodišnjih kolačara Miloša i Sare Đorđević iz Šorndorfa. Kolačari naredne školske slave su Dušan Glišić i deca Dopunske i verske nastave iz Vajblingen-Vinendena.

Učenici mr Danijele Stepanović i Srbislave Knežević izvanredno su izveli prikaz posvećen prvom srpskom arhiepiskopu svetom Savi. Narodne izvorne igre izveli su članovi folklorne grupe SKD "Sveti Sava" iz Štutgarta. Za duhovnu pratnju je bio zadužen crkveni hor "Sveti Knjaz Lazar" a voditeljke programa su bile Aleksandra Bojović i Nikolina Čudić.

 

Kao i prethodnih godina tehničku podršku su pružili članovi Srpske akademske mreže "Nikola Tesla" Aleksandar Radoičić i Dejan Vuković.
Tokom programa publika je uživala i u srpskim etno motivima, kojima je bila dekorisana bina Starog vatrogasnog doma, gde je održana akademija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here