EPA-EFE
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Vaskrs pravoslavnim hrišćanima, ističući da je crkva uvek bila zajedno sa narodom i delila sa njim radosti i nedaće.

„Na ovaj praznični dan, sa osećanjem dubokog zadovoljstva, želim da istaknem stvaralačku, istinski podvižničku delatnost Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih konfesija, usmerenu na očuvanje našeg najbogatijeg istorijskog i kulturnog nasleđa, rešavanje ključnih društvenih problema, jačanje institucija porodice, vaspitanje mladih, usklađivanje međureligijskih i međunacionalnih odnosa”, naveo je Putin u čestitki, prenosi Interfaks.

Ruski predsednik je naglasio da je crkva uvek bila zajedno sa narodom i delila sa njim radosti i nedaće, a da se danas, pred ozbiljnim izazovima, aktivno uključuje u dela milosrđa i dobročinstva, pomažući ljudima da nađu snažnu duhovnu podršku.

Prema rečima Putina, Vaskrs vernicima daje nadu, podstiče na dobre misli i dela i služi afirmaciji visokih moralnih ideala i vrednosti u društvu.

Putin je sa gradonačelnikom Moskve Sergejem Sobjanjinom prisustvovao ponoćnoj vaskršnjoj liturgiji u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, koju je sužio patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

5 COMMENTS

  1. Ovaj mali ruski čovek da se stidi šta je uradio, jer njegovo lice više nikad neće moći obrisati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here