Tanjug/AP
Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Evroazijska ekonomska unija ima sve mogućnosti da postane jedan od moćnih nezavisnih polova multipolarnog sveta, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Kremlja.

– Unija ima sve mogućnosti da postane jedan od moćnih, nezavisnih, samodovoljnih polova koji formiraju multipolarni svet, da bude centar privlačenja svih nezavisnih država koje dele naše vrednosti i teže saradnji sa Evroazijskom ekonomskom zajednicom – ističe se u saopštenju, prenosi Sputnjik

Predsednik Rusije je nazvao aktuelnim zadatkom za Uniju smanjenje rizika koje stvara korišćenje stranih valuta i platnih sistema u međusobnoj trgovini.

Takođe, prema rečima šefa ruske države, harmonizacija finansijskih tržišta treba da stvori povoljne uslove da kapital zemalja članica ostane u okviru asocijacije i investira se u nacionalne privrede.

Vladimir Putin je pozvao i na proširenje veza Evroazijske ekonomske unije, uključujući pregovore o slobodnoj trgovini sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Indonezijom.

– Nameravamo da učinimo sve što možemo da pomognemo da se završi posao na sličnim sporazumima sa Egiptom, Iranom i Indijom, kao i da aktiviramo nove pregovaračke staze, uključujući sa Indonezijom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima – napisao je Putin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here