EPA/Maxim Shipenkov
Vladimir Putin

Umanjivanje uloge koju je narod Ukrajine imao u pobedi nad nacizmom u Drugom svetskom ratu u moralnom smislu zadaje “ozbiljne rane” onima koji se ponose herojskom prošlošću Ukrajine, izjavio je danas predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Kako navodi agencija Tass, Putin je pri tome mislio na ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, koji je, prilikom posete Poljskoj u januaru ove godine okrivio nacističku Nemačku za izbijanje Drugog svetskog rata, ali i bivši Sovjetski Savez.

Zelenski je tada izjavio da su se Poljska i Poljaci prvi našli na udaru “zavere dva totalitarna režima” što je, kako je rekao, dovelo do rata.

U intervjuu za televizijski kanal “Rusija 1”, Putin je izrazio žaljenje zbog toga što je upravo ukrajinski predsednik na taj način umanjio značaj onoga što je narod Ukrajine učinio tokom Velikog otadžbinskog rata.

Tass podseća da je Putin ranije izjavio da su navodi Zelenskog o ulozi bivšeg Sovjetskog Saveza u izbijanju Drugog svetskog rata štetni za odnose Moskve i Kijeva, kao i za same Ukrajince.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here