EPA/MAXIM SHIPENKOV
Predsednik Rusije Vladimir Putin

“Rusija se ne meša u poslove drugih zemalja, to je ključna razlika od Sjedinjenih Američkih Država i niza njihovh saradnika”, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u intervjuu za italijanski list “Korijere dela sera”.

– Optužbe protiv Rusije za mešanje u američke izbore su vrhunac apsurda. Opšte je poznato kako se sve to završilo – ničim, neuspehom – objasnio je Putin.

Prema njegovim rečima, odsustvo zavere potvrđeno je nalazima komisije američkog specijalnog tužioca Roberta Milera: „nisu uspeli da prikupe činjenice samo zato što one ne postoje“.

– Interesantno je da su sankcije nametnute našoj zemlji pod izgovorom ovih optužbi još uvek na snazi. Iste vrste je i buka oko ruskog mešanja u izborne procese u Evropskoj uniji. To je objavljeno neposredno pred izbore za Evropski parlament. Činilo se da su u pitanju bili pokušaji da se Evropljanima unapred predloži da je upravo “zlokobno mešanje Rusije” bilo razlog za loše rezultate pojedinih političkih snaga – istakao je ruski lider.

Ali glavni cilj njihovih autora ostao je isti: nastavak satanizacije Rusije u očima građana Evropske zajednice, dodao je Putin.

– Želim da budem veoma jasan: mi se nismo mešali i ne nameravamo da se mešamo u unutrašnje poslove ni zemalja Evropske unije ni drugih zemalja sveta. To je naša ključna razlika od Sjedinjenih Američkih Država i nekih njihovih saveznika koji su, na primer, podržali državni prevrat u Ukrajini u februaru 2014. godine – naglasio je Putin.

Putin će u četvrtak posetiti Apenine tokom kojeg će razgovarati sa predsednikom Italije Serđom Matarelom, premijerom Đuzepeom Konteom i susresti se sa papom Franjom.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here