EPA/Ramil Sitdikov
Vladimir Putin

Rusija nema nameru da ratuje protiv NATO, to je glupost, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u razgovoru sa ruskim pilotima u avio-bazi u Toržoku.

– SAD su 2022. godine potrošile na vojsku 811 milijardi dolara, a Ruska Federacija – 72 milijarde… Zar ćemo se u ovakom odnosu (vojnih budžeta) boriti protiv NATO? To je obična glupost – rekao je Putin.

Isto tako, on je nazvao glupošću priče da će Moskva da napadne Evropu.

– Ono što pričaju o tome da ćemo posle Ukrajine napasti Evropu je potpuna besmislica, zastrašivanje svog stanovništva isključivo da bi izvlačili novac od njih, od svojih ljudi. Posebno, u svetlu činjenice da se ekonomija smanjuje, a životni standard pada. Očigledno je, svi to prepoznaju – rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, američki sateliti se „plaše velike, jake Rusije“, iako to rade naprasno.

– Nemamo agresivne namere prema ovim državama – naglasio je ruski predsednik.

Govoreći o isporukama Ukrajini aviona F-16, on je istakao da to neće izmeniti situaciju na bojnom polju.

– Lovci F-16, ako ih isporuče Kijevu, biće uništeni kao što je slučaj sa drugim avionima i tenkovima – objasnio je on.

Ako se F-16 budu koristili protiv Oružanih snaga Rusije sa aerodroma u trećim zemljama, onda će ti aerodromi postati legitimna meta Ruske Federacije, zaključio je Putin.

Nismo mi išli kod njih, oni su došli kod nas

– Nije se Rusija pomerala prema granicama država NATO, već su se one približile, Rusija samo štiti svoj narod – rekao je Putin.

– Došli su nam na granicu. Jesmo li se, možda, pomerali prema njihovim granicama, tih zemljama koje su bile deo bloka NATO? Nikog nismo dirali – oni su se pomerali prema nama. Jesmo li, možda, prešli okean, do granice SAD? Ne, oni se nama približavaju, potpuno su nam prišli. A šta mi radimo? Mi samo štitimo naš narod na našim istorijskim teritorijama – objasnio je predsednik Rusije.

6 COMMENTS

  1. Cuj ti njega: “Rusija nema nameru da napada Evropu” Ma sedi negde u cosak, uzmi ogledalo i pogledaj se i upitaj sebe , gde je Saranski? Gde je Nemcov, gde je Navalni, zasto Nadazdin nije moga da se kandiduje i pored veceg broja potpisa nego sto je trebalo, zasto 350.000 sluzbenika obavestajaca, nije uspelo da udje u trag teroristima, ali jeste obicne ljude uvatilo i osudilo zato sto cvece nose za ubijenog Navalnog. Zasto je otac devojcice koja je protivratnu deciju sliku nacrtala dobio 7 goedina robije….srami se Vladimire – 25 godina si na vlasti i sta si to ti doneo svojom vladavinom : ratove, strahove, patnju i smrt obicnog ruskog naroda.

  2. Sve korektno kaze presjednik Putin.Amerika hoce svoje interese da sprovodi a Evropa vec ekonomski propada jer je vode nesposobni politicari.Narod plase i zaluduju.

  3. Mnogo lep i korektan neki covek – ovaj vecni predsednik Putin. Evropa gladuje, haha, dok se Rusi razbacuju sa bogatstvom i blagostanjem:)

  4. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here