Lična arhiva
Ne može iz postelje: Rada Simić

Za bolesnu i usamljenu penzionerku Radu Simić iz Šapca, nažalost, nova pomoć naših humanih čitalaca dugo nije stizala, zbog čega se ova nesrećna žena našla u veoma teškoj situaciji. Podsećanja radi, zlokoban pad i slomljena noga su uzrok njenih velikih nevolja, jer se oporavak odužio na više od pola godine, a bolovi u celom telu ne popuštaju. Uzevši u obzir i to da skoro celu penziju daje na dažbine, da više nema ni obrok iz narodne kuhinje, situacija je postala dramatična.

– Ako mi verujete, ne znam ni šta bih od sebe, napustila me je svaka nada i sva snaga. Nema dana, a da ne pomišljam na najgore, ali znam da je sve božja volja, a protiv nje se ne može. Na mene, osim dobrih ljudi, nema ko da misli, ko da mi pomogne kada mi je najgore. U bolovima sam po čitav dan, a još sam u životu, samo zahvaljujući dobrim ljudima, koji su bili uz mene kada je bilo najteže. Nažalost, opet sam u groznoj situaciji i ne znam šta mi je činiti. Upropastili su mi i ovako težak život, pogrešnim lečenjem noge. Ne znam ni sama kako preživljavam – rekla je Rada Simić, koja je svojevremeno obolela od karcinoma bešike, koji se kasnije proširio na ostale unutrašnje organe.

A, kad joj je bešika odstranjena, kao i reproduktivni organi, na stomak joj je izvedena stoma. Pored toga ima brojne zdravstvene probleme s kičmom, vidom, visokim šećerom, a odskora i nogom pa se jedva pridiže uz pomoć štaka. Situacija je sve teža kako vreme i odmiče. Da joj makar malo olakšaju muke, humani sugrađani Srđan i Vladan platili su negovateljicu za mesec dana, na čemu im se Rada do neba zahvaljuje.

Kontakt za pomoć

Ko može i želi da pomogne ovoj nesrećnoj ženi da makar ne gladuje, može izvršiti uplatu na njen žiro račun u Poštanskoj štedionici: 200-37445746-36. Isto tako može stupiti sa njom u kontakt putem telefona na broj: +381 64 26 86 135. Naravno, na usluzi je i Redakcija „Vesti“.