Rade Šerbedžija glumi u Hari Poteru

0

"Uloga je prilično važna jer se o njemu u filmu mnogo govori. Imam scene samo s Ralfom Fiensom, što me posebno veseli jer je on čudesan glumac, a osim toga, nekako smo se i posebno sprijateljil.“, kaže Šerbedžija.

 

 

 

"Uloga majstora Gregoroviča mi se sviđa i čini mi se da smo dobro snimali iako je to za mene, bez obzira na to kako sjajni bili režiser i glumci u toj bajci, vrsta filma koji me posebno ne zanima. Moje ćerke, uključujući i Luciju, uzbuđene su što snimam Harija Potera. Nina mi je rekla da sam porastao u njenim očima. Rekao sam joj: `Nina, jesi li li ti luda, ja sam snimio toliko velikih filmova sa sjajnim režiserima i glumcima`, a ona je odgovorila: `Tata, to su samo filmovi, Hari Poter is a new world (novi svet)`. Još uvek se smejem toj nenoj rečenici, iako shvatam šta je time mislila da kaže", objašnjava Šerbedžija.

Iako se više puta našao u velikim holivudskim projektima, Hari je, prema njegovu mišljenju, premašio sve ostale, budući da je na setu, koji deluje impozantno, svakodnevno više od 550 članova ekipe, a film ima i vlastite studije. Oduševio ga je i to što ga glavni glumci smatraju zvezdom.

 

Ekipa Hari Potera kojoj se sada pridružio i Šerbedžija

"Susreo sam na snimanju i one ‘slavne dečake’, Harija i onog drugog riđokosog, i onog trećeg, koji je kao negativac (imena im, naravno, ne znam). U međuvremenu su malo odrasli, ali valjda zbog uloga koje igraju i koje su se, čini se, odrazile i na njihove živote, kao da nisu dovoljno i narasli. Biće da je to stvar podsvesti koja im ne dozvoljava da izrastu iz svojih uloga. Zbog toga bih zabranio deci da se bave filmom i pozorištem dok su mali. Smatram da ko god misli da se ozbiljno bavi glumom ne treba to da čini dok je dete. Naravno, ima i izuzetaka.

 

Bilo je i zabavno kad su me ti isti slavni dečaci videli i uglas povikali ‘Boris the Blade’! To je moja uloga u filmu ‘Sneč’ Gaja Ričija koju izgleda obožavaju. Umalo da nisu tražili da im dam autograme, ha-ha… Eto, pomislih, šta bi na to rekla moja ćerka Nina“, priča Rade smejući se.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here