Radnički ideali nisu zaboravljeni

0

 

Proslava Prvog maja u Melburnu, za članove jugoslovenskog kluba, bila je prilika da se podsete na vremena, kada su mnogi od njih pre dolaska u Australiju, radili u proizvodnim pogonima tamošnjih preduzeća. Lica mnogih u sali u "Menzis Hol" u Dandenongu ozarila su se kada su im čestitali praznik, jer su se podsetili na vreme i praznik koji se obeležavao od Vardara pa do Triglava.

– Okupili smo se da osetimo trenutak radosti povodom Međunarodnog praznika rada. Dan koji još uvek slave oni, kojima su plemeniti ideali pravde, jednakosti i slobode svih naroda u svetu, najvažniji za budućnost i prosperitet svakog čoveka.

 

Ne zaboravljaju se oni koji su smelo poveli radne ljude, tražeći osmočasovni radni dan, bolje uslove rada i mir u svetu. Praznik rada je najsvetliji dan u istoriji radničke klase – rekao je između ostalo Nijaz Šubara Zukić predsednik Jugoslovenskog radničkog centra "Bratstvo-jedinstvo".

 

U ime Uprave kluba praznik je čestitala sekretarica Nada Bulović, koja je podsetila i na proslavu ANZAK dana u Australiji.

Naredne subote, 1. maja članovi kluba "Bratstvo-jedinstvo" praznik će obeležiti i svečanim ručkom u klupskim prostorijama u Nobl Parku.

– Bili smo ponosni kada smo našem centru dali naziv "radnički". Tada smo bili deo radničke klase Titove Jugoslavije. Pripremamo svečani besplatni ručak u našim prostorijama – poručio je Nijaz Šubara Zukić, koji je pozvao članove na još jednu proslavu.

Tokom večeri prisutne u klubu zabavljao je orkestar "Plava laguna".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here