Radonjić pogodio u ubedljivom slavlju nad Di Si Junajtedom (8:1), strelac bio i Vlahović za Fjorentinu protiv Benfike (1:2).

 

Bivši fudbaler Crvene zvezde Nemanja Radonjić na pripremama Olimpika iz Marselja nagoveštava da bi mogao da bude jedno od prijatnijih iznenađenja predstojeće sezone u Ligi jedan. Gol protiv Sent Etjena u ogromnoj meri je značio za samopouzdanje, što se I videlo u sinoćnom okršaju sa Di Si Junajtedom (8:1).

Radonjić je ušao na teren u drugom delu meča, a već u 48. minutu je uhvatio sprint od 45 metara i tako ostavio iza leđa svog čuvara, pa rutinski poslao loptu u suprotnu stranu protivničkog gola. To je bio pogodak za vođstvo Marselja od 2:1 i trenutak koji je u potpunosti slomio otpor člana MLS lige. Mrežu Di Si Junajteda su pogađali i Maksi Lopez (dva puta), Buna Sar (dva puta), Floran Šabrol i Salif Kaui. Olimpik je poveo golom Kevina Strotmana sa bele tačke u 28. minutu, a u finišu prvog poluvremena Di Si je izjednačio na isti način Amarikva.

Na Radonjićev račun stigle su i pohvale trenera Andrea Vilasa-Boaša, koji je rekao da će srpskom krilnom vezisti pružiti veću minutažu. Marselj će generalnu proveru pred početak sezone i meč sa Remsom na Velodromu (10. avgust, 17.30) imati 4. avgusta protiv Napolija na istom mestu pred svojim navijačima.

Fjorentina se jako dobro pokazala pred Benfikom, ali je portugalski šampion na kraju ipak došao do slavlja golom Kaja u trećem minutu nadoknade.

U startnoj postavi ekipe Vinčenca Montele našla su se čak trojica srpskih igrača – na mestu štopera bio je Nikola Milenković, na levom beku Aleksa Terzić, dok je najistureniji bio Dušan Vlahović. Kod Benfike šansu u drugom poluvremenu dobio je Ljubomir Fejsa, dok je Andrija Živković čitav meč presedeo na klupi za rezervne igrače.

Benfika je bolje otvorila meč i već u devetom minutu povela golom Harisa Seferovića, koji se iskrao iza leđa Ranijeriju i matirao Teračijana. Ipak, Dušan Vlahović je brzo reagovao, dobio loptu na ivici kaznenog prostora, a onda uputio šut levom nogom između dvojice protivničkih igrača. Lopta je zakačila Dijazovu nogu i završila na mestu koje Zlobin nije mogao da brani.

Do promene rezultata moglo se već na početku drugog poluvremena – Fiorentina je imala dve dobre prilike. Prvo preko Vlahovića koji je u 49. minutu pogodio stativu, a ubrzo i preko Benasija čiji je udarac završio preko prečke. Šest minuta kasnije sa druge strane je odgovorio Rafa Silva.

Brojne izmene sa obe strane uticale su na pad ritma, a onda kada se čekao poslednji zvižduk sudije pala je koncetracija igrača Fjorentine. To je iskoristio Kajo, koji je sa desetak metara udaljenosti zakucao loptu pod protivničku prečku i doneo slavlje svojim navijačima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here