Radonjić: Korak bliže ostvarenje sna

0

Zvezda blizu Top 16 Evrolige: Dejan Radonjić prezadovoljan posle pobede u Vitoriji
 

Precizno je navedeno da je iz prethodnih pet duela (Bilbao 2-0, Laboral Kuća 2-0, Valensija 1-0) upisao isto toliko pobeda i upitan da prokomentariše tu činjenicu Radonjić je kratko rekao: "Bilo bi dobro da pobedimo i šesti put, u svakom slučaju".

 

Brine povreda Jovića

Ipak, ono što brine stratega crveno-belih je svakako povreda Stefana Jovića.

"Još nemamo precizne informacije o stanju njegove povrede. Odmah sa aerodroma Stefan će otići na detaljne lekarske preglede i tek posle toga ćemo moći da znamo stepen ozbiljnosti povrede i koliko će morati da odsustvuje sa terena", zaključio je Radonjić.

Rečeno i učinjeno. Ono što je Zvezdin strateg poželeo i zamislio to je i uradio. Međutim, Crvena zvezda Telekom ne samo da je pobedila Laboral Kuću, nego je u potpunosti nadigrala ekipu iz Vitorije. Radonjićevi izabranici aposlutno su kontorlisali dešavanja na terenu, u jednom trenutku su imali prednost od čak 25 poena što dovoljno govori o dominaciji igrača u crveno-belim dresovima na parketu dvorane Fernando Buesa.

 

"Velika pobeda za nas. Posebno nas raduje činjenica da smo odigrali izvanredno protiv kluba koji je godinama u samom vrhu evropske košarke i da smo upisali prvi trijumf na gostovanju. Ostvarili smo prvu pobedu na strani ove sezone u Evroligi, ali zadovoljstvo mora kratko da traje jer nas već u nedelju čeka duel protiv Krke koja ove sezone igra izvanredno", rekao je Radonjić odmah po sletanju na beogradski aerodrom.

 

Kapiten tima Luka Mitrović i pomoćni trener Velibor Radobić su posle meča sa Laboral Kućom izjavili da je to možda bila i najbolja partija Crvene zvezde Telekom od početka sezone. Sa tim se složio i Radonjić.

 

EL: Zvezda "zapalila" kuću!

 

"U svakom slučaju sam zadovoljan kvalitetom igre. Svih 40 minuta držali smo visok nivo koncetracije. Igrali smo odgovorno u oba pravca, sa posebnim akcentom na veoma čvrstoj odbrani i jako dobro i pametno u napadu", konstatovao je Radonjić.

 

Najbolja partija u dresu Crvene zvezde: Majk Cirbes
 

O snazi kolektiva i kvalitetu timske igre crveno-belih ove sezone najbolje svedoči podatak da u svakoj utakmici neko drugi od igrača iskoči svojim učinkom. Ovog puta sjajnu partiju pružio je Maik Cirbes koji je odigrao najbolji meč u crveno-belom dresu. Nemački reprezentativac je pored sjajne igre u odbrani, nanizao 15 poena i sedam skokova.

 

"Raduje me činjenica da je to nešto po čemu smo prepoznatljivi. U duelu protiv Laboral Kuće je to bio on, u narednom meču možda neko drugi, ali najvažnije je da rastemo kao tim i da predsatvljamo snažan kolektiv.

 

Po završetku prvog dela prva faze elitnog takmičenja Zvezda je usamljena na drugoj poziciji D grupe iza neprikosnovenog Olimpijakosa.

 

"Pre početka sezone smo konstatovali da ako verujemo u čuda da ona mogu i da se ostvare. Ovom pobedom smo za korak bliži ostvarenju našeg sna. Ali, svi moramo da budemo svesni da još ništa nije gotovo, da je pred nama još pet utakmica protiv mnogo ozbiljnih i teških rivala. Moramo da ostanemo skromni i zato ni po koju cenu ne sme da dođe do bilo kakvog opuštanja ili euforije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here