EPA/Toms Kalnins
Milo Đukanović

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta kazao je na Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu da je istorijski događaj za Crnu Goru da se govori o zločinu Lora.

– Sama činjenica da smo došli u priliku da pričamo o ovome, jer se više oko toga ne pitaju oni koji su se borili da o ovome ne pričamo. Ovaj sporazum koji nam je na stolu je jedan sjajan dokument i dokaz kako je funkcionisala crnogorska vlast pod Milom Đukanovićem, Vesnom Medenicom i drugim učesnicima ovakvih događaja. Kako su se prale biografije preko mesa, krvi i kostiju naših ljudi i njihovih porodica – kazao je Radunović.

On je kazao da su dva aspekta kada se posmatra sporazum, hrvatski i crnogorski.

– Jasno mi je što je Hrvatska strana ovo uradila. Hrvatska je imala malo više problema kada je Savezna vlada bila u pitanju, a nakon referenduma se ovo odmah potpisuje. Hrvatsko državno rukovodostvo u to vreme najviše zbog motivacije svojih ljude, prikazuje u crno beloj tehnici da su jedni apsolutni zli a oni apsolutno dobri. Zato im nije odgovarala Lora 3. Đukanović je kroz Ustav napravio politički dil – ne dirajte Đukanovića za ratne zločine u Hrvatskoj a mi vama nećemo pominjati Loru – kazao je Radunović za podgoričku Adria tv..

Tako je, kako navodi, nastao ovaj dokument.

– Onaj koji je ovo osmislio je i dan danas predsednik Crne Gore. Mislim da zavaravanje da je Vesna Medenica ovo smislila, vodi dalje u probleme. Nikakva politika nije ovđe. Ovo je samo pitanje prava i pravde. Ko ima pravo da oprašta ovakve stvari? – upitao je Radunović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here