EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti i Edi Rama

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je da se slaže sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da Srbija treba da se izvini za zločine i prizna nezavisnost Kosova, prenosi Reporteri.

– Mislim da je priznanje i traženje oproštaja kraj procesa – rekao je Rama.

On je naglasio da sa Kurtijem ima veoma dobre odnose, odnosno da sa njim ima dobru i prijateljsku komunikaciju što znači, objašnjava, da mnogo razgovaraju o različitim temama i razmenjuju mišljenja vezana za različite političke filozofije.

– Komunikacija je zaista slatka, bratska, prijateljska. To je kako treba da bude, veoma građanski i prijateljski odnos. Ne moramo da se slažemo u svemu. Ne slažemo se oko pristupa Srbiji, o tome kako Srbija treba da prizna nezavisnost i traži oproštaj, ne slažemo se oko “Otvorenog Balkana”, ali to nas ne sprečava da se dogovorimo o mnogim drugim stvarima – rekao je Rama.

On je rekao i da je dobio pravo da se 12. oktobra obrati Savetu Evrope o izveštaju Dika Martija.

– Pitanje je veoma osetljivo. Savet Evrope je napisao veoma mračnu stranicu odobravajući izveštaj Dika Martija. Danas je taj odnos potpuno drugačiji. Savetu ću se obratiti i na osnovu činjenice da je Parlament Albanije konsenzusom doneo rezoluciju kojom se odbacuje rezolucija Dika Martija. Savet Evrope treba da se ogradi od te krivične prijave koja je nanela veliku štetu Kosovu. Ovo je naša inicijativa – rekao je Rama

8 COMMENTS

 1. Neka se Albanci izsele sa juga Srbije, neka plate odštetu i neka se izvine za sve zločine koje su počinili.

 2. Rama treba da zna da Srbi i Crnogorci
  žive u albaniji kada bi oni zatražili da
  se odvoje od albanije da li bi Rama
  dozvolio da to urade i da ih prizna
  nikad zašto ti siptari glavom ne misle
  uvek podji od sebe kako bi bilo vama
  Siptarima da Srbija traži da se Srbi iz Albanije pripoje matici Srbiji i Crnoj Gori !
  Svi treba da znaju da na Kosmet se doselilo mnogi iz albanije a siptari sa
  Kosmeta su naZapad otišli .

 3. Oteli Kosovo i da se Srbi izvini.Pa opet ih spasavaj Vucicu zitom kao sto su ih Srbi spasavali kada su bježali poslije 2 GOG Svjetskog Rata pa smo dobili od njih sto se ne dobija od Ljudskih sojeva za znak zahvalnosti.Jos idite na More nije bitno sta cete da jedete.Tako mogu samo Srbi naivni biti Bas sam cula interesantno u Njemačkoj od jednog Turskog Taksiste posto smo se vraćali s Odmora iz C.G .On nije znao da sam Pravoslavna a Muž mi je Svabo . Komunicirali smo na Njemačkom i kaze:”Mi ne volimo Srbe ali Oni svejedno dolaze kod Nas na Odmor”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here