Ramštajn u “Beogradskoj areni”

0

 

Ramštajn (Rammstein) je jedan od najpoznatijih nemačkih bendova u svetu

 

Čuveni nemački sastav Ramštajn (Rammstein) upravo je objavio novi album "Liebe Ist Für Alle Da" – prvi posle četvorogodišnje pauze, koji će promovisati nastupom u "Beogradskoj areni", u okviru evropske turneje

 

Bend je osnovan 1994. u Berlinu, a dobio je ime po gradiću Ramštajn – Mizenbah, u kojem se 1988. godine dogodila nesreća na aeromitingu.

Ramštajn su poznati po fantastičnim živim nastupima uz upotrebu fascinantnih pirotehničkih sredstava, a njihova muzika klasifikuje se kao “Neue Deutsche Harte” – kombinacija je indastrijal metala, vokala, sintisajzera i ritam mašina.

 

"Liebe Ist Für Alle Da" je njihov šesti studijski album u 15-godišnjoj karijeri, a najavio ga je singl “Pussy”, za koji su nedavno objavili i spot eksplicitnog sadržaja.

 

 

Nakon ogromnog uspeha albuma “Sehnsucht” iz 1997, sa kojeg su se izdvojili veliki hitovi “Du hast” i “Engel”, nemački rokeri osvojili su i američko tržište.

 

2004. godine izdali su još jedan veoma uspešan albim – “Reise, Reise”, sa koga su internacionalni hitovi postali “Amerika” i “Ohne dich”.

 

Posle albuma “Rosenrot” iz 2005. godine, članovi benda su odlučili da se malo odmore.

 

Bend čine Til Linderman, Rihard Kruspe, Paul Landers, Oliver Ridl, Kristof Šnajder i Kristijan Lorenc, koji su stekli kultni status ne samo zbog muzike, već i zbog fascinantne činjenice da su postali neverovatno popularni širom sveta uprkos tome što pevaju na nemačkom jeziku.

 

Ulaznice za koncert Ramštajna u Areni biće uskoro u prodaji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here