Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Analitičari su mišljenja da je do pada u proizvodnji Teslinih vozila došlo delom i zbog same ličnosti njenog vlasnika Ilona Maska i onoga što on objavljuje na društvenim mrežama.

Naime, proizvođač električnih automobila Tesla je u SAD izvestio da je proizveo 433.000 vozila, ali je isporučio samo 387.000 automobila u poslednjem tromesečju, u odnosu na 484.507 automobila koje je kompanija isporučila u poslednja tri meseca 2023.

Uprkos kontroverzi, izvršni direktor Saveta za električna vozila u Australiji Bahaja Džafari kaže da Maskova ličnost do danas „nije umanjila prodaju Tesla vozila u zemlji“. Prema njegovim rečima, ukoliko neko kaže da nije kupio „teslu“ zbog onoga što je video na društvenim medijima, govorimo o izuzetno malom delu tržišta.

Prošlog meseca, Savet za električna vozila objavio je izveštaj koji pokazuje da je prodaja električnih vozila u Australiji nastavila snažno da raste u 2023.

– Svaki „tesla“ koji sleti na australijsko tle je već prodat – ističe Džafari.

Prema njegovom mišljenju, predstojeće uvođenje australijskih standarda o emisiji izduvnih gasova iz vozila moglo bi pomoći u povećanju ponude električnih vozila svih brendova.

Međutim, jedinstveni propisi o dizajnu u zemlji, australijska pravila dizajna ili ADR, mogu nastaviti da obeshrabruju nove modele električnih automobila, kao i ulaz drugih jeftinijih električna vozila u Australiju, koja bi se takmičila sa Teslom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here