Mitovi i legende o mnogim iščezlim civilizacijama govore da su one nekada koristile moćna oružja o kojima se ni danas ništa ne zna. Dokazi da su takva oružja postojala jesu tragovi razaranja zemljišnih slojeva koje arheolozi još nisu objasnili. To su tragovi poput tunela, gigantskih gradova i ogromnih utvrđenja.

Još u poznatim indijskim epovima Ramajani i Mahabharati spominju se čudesna oružja i ratovi koje su vodili mitski likovi. U Mahabharati se često spominju opisi nalik nuklearnim razaranjima.

“I ispali eksplozivni stub koji se rastvori u svim pravcima i izaziva jaku svetlost kao 100.000 sunaca. Tada je i voda postala vrela od topline. A svet je izgoreo od žara”.

U istom epu pominje se i vajavja – oružje koje ima jako radijacijsko delovanje, pa ubija i plod u ženama.

Na osnovu detaljnih zapisa o tom oružju, koje liči na lasere i druga čuda tehnike, uočljivo je da se nije mnogo razlikovalo od savremenog oružja. Legende kažu da je to oružje kojim su se koristili nebeski bogovi, pa se zato i naziva božansko. U najranijoj indijskoj književnosti navodi se da je postojala nauka o božanskom oružju nazvanom astravidža, čija pojava nije objašnjena jer je u međuvremenu – nestala.

Jačina dejstva ovakvog oružja određivala se prema stepenu uništenja. Neka su pretvarala u prah i pepeo čitave gradove i vojske. Jedno od najpoznatijih božanskih oružja u indijskoj mitologiji je Indrin plamen s kuglastom munjom, koja u širokom luku uništava čitava područja.

Kuglaste munje koje su parale nebom spominju se i u egipatskoj “Knjizi mrtvih”, a proučavao ih je i Nikola Tesla. Osim Indrinog plamena, poznati su i: Bramino oružje, pašupati, sandagara, tvaštar i razne vimane, odnosno letelice. Mnoga od njih su izazivala kataklizme, razne bolesti usled radijacije, ali i trenutni nestanak ljudi i predmeta.

Ta oružja uništavala su gradove kao što su Dandalk, Bolsen, Ekos, što su potvrdili i arheolozi. Za nauku je, inače, kataklizma koja podseća na uništenje nekom višom silom i energijom nemoguća.

Teško je verovati da je čovek mogao u svojoj svesti da izgradi tako fantastično verovanje o božanskom oružju i njegovoj moći. Verovatnije je da je ono došlo s nekom naprednijom civilizacijom koja je sišla sa zvezda ili je, možda, pripadala čuvenoj Atlantidi. Zato se kult rata širio među ljudima još od pećinskog čoveka…

Pad Troje i grčka vatra

Evo kako su neka od fantastičnih oružja delovala na istorijske događaje: četvrti sloj drevne Troje bukvalno je zbrisan sa lica zemlje, Šurupak je još 3.000 pre nove ere spaljen i zagonetno propao, a grad Mohendžo Daro zbrisan nuklearnom energijom još pre 5.000 godina.

Poznata je i “Grčka vatra” koja je izazivala strašnu eksploziju i pojavu dima. Njen plamen leteo je brzinom munje i bio praćen grmljavinom.

Indra kidao tvrđave

U indijskoj mitologiji spominju se još neka oružja:

– božanski Indra, koji je “kidao tvrđave”

– los vapit, natprirodna moć vetra

– mauzola parva, oružje koje donosi smrt

– darpana, oružje od kojeg se sve suši

– moha koja izaziva gubitak svesti i masovnu amneziju

– šatagani varšana koja izaziva eksplozije praćene bljeskom

– vaster tj. oružje haosa, u Americi poznato kao mašmak

– taštra koje izaziva maglu i uništava sve pred sobom

Izvor:
Vestionline