Real izbegao tešku blamažu protiv Menhengladbaha: Madriđani gubili do 87. minuta pa “iščupali” bod (VIDEO)

0
Foto: Tanjug/AP
FK Mehengladbah

Fudbaleri Real Madrida, posle pobede u “El klasiku” ovog vikenda, uspeli su da izbegnu težak poraz u Ligi šampiona, pa su tako u 2. kolu odigrali nerešeno 2:2 sa Menhengladbahom, i pored toga što su gubili do 87. minuta. 

Ono što je sigurno, moraće mnogo toga da se promeni u timu Zinedina Zidana, jer po svemu sudeći, poraz od Šahtjora usred Madrida, protekle nedelje, nije bio slučajnost. I u ovom susretu tim sastavljen od svetskih zvezda nije uspeo da u potpunosti parira nemačkom velikanu koji je igrao odlično tokom celog meča.

Tim koji sa klupe predvodi Marko Rose delovao je uigrano i disciplinovano od samog starta, pa i rezultat nije izostao. Tako je Markus Tiram zatresao mrežu rivala u 33. minutu.

Umesto odgovora Madriđana, usledila je još bolja igra Nemaca u nastavku, Tako je isti igrač duplirao prednost u 58. minutu i tako potpuno “šokirao” rivala iz Španije.

Zidan je do kraja pokušavao izmenama da prodrma svoje igrače. U igru su ušli Eden Azar i Luka Modrić umesto Vinisijusa i Krosa, ali se igra nije menjala. Menhegladbah je do kraja stvarao šanse, pa je samo zahvaljujući odličnim intervencijama Kurtoe nemački tim ostao na dva postignuta gola.

Ipak, neizvesnosti je bilo u poslednjih nekoliko minuta jer je Benzema na asistenciju Kazemira, postigao gol koji je probudio nadu njegovom timu da može do boda.

Ispostavilo se da je ulazak Modrića u igru bio pravi potez. Tako je hrvatski reprezentativac bukvalno pred poslednji sudijski zvižduk uputio centaršut ka petercu Menhengladbaha, Ramos je glavom spustio loptu do Kazemira koji pogađa za remi i prvi bod ove sezoneu najelitnijem evropskom fudbalskom takmičenju.

Liga šampiona, 2.kolo: 

Šahtjor – Inter 0:0
Lokomotiva Moskva – Bajern Minhen 1:2 (0:1)
Mirančuk 70 – Gorecka 13, Kimih 79
Atalanta – Ajaks 0:2 (0:2)
Tadić 30 (p), Traore 38
Atletiko Madrid – Salcburg 1:1 (1:1)
Ljorente 29 – Soboslaj 40
Menhengladbah – Real Madrid 1:0 (1:0)
Tiram 33
Liverpul – Mitjiland 0:0 (0:0)
Marsej – Mančester siti 0:1 (0:1)

Tores 18
Porto – Olimpijakos 1:0 (1:0)
Vijera 11

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here